Erdoğan: CHP halk cumhurbaşkanı seçemez diyordu şimdi oy istiyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılında halkın cumhurbaşkanı seçmesine karşı çıkan CHP’nin vatandaşlardan cumhurbaşkanı adayı için oy istediğini söyledi. Erdoğan, vatandaşlardan CHP’nin adayına oy vermemesini...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: CHP halk cumhurbaşkanı seçemez diyordu şimdi oy istiyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılında halkın cumhurbaşkanı seçmesine karşı çıkan CHP’nin vatandaşlardan cumhurbaşkanı adayı için oy istediğini söyledi. Erdoğan, vatandaşlardan CHP’nin adayına oy vermemesini istedi.

Bursa’da, Gökdere Meydanı’nda halka hitap eden cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, 12 yıl Türkiye'ye başbakan olarak hizmet ettiğini, 4,5 yıl İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı yaptığını hatırlattı. Edoğan, “Türkiye'yi büyütmenin, yüceltmenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk bayrağının itibarını artırmanın gayreti içinde oldum. Şimdi yeni bir makamda, daha üst bir makamda ülkeme, milletime bayrağıma hizmet etmek için kutlu bir yola çıktık.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin halk oyları ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmak istediğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: “O makamda vatanıma, milletime, bayrağıma hizmetkar olacağım. Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal’in ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman çok büyük kriz oldu. 1938'de Mustafa Kemal hayata gözlerini yumdu, hemen ertesi gün askerler Meclis’i kuşattı. Zorla İsmet İnönü’yü cumhurbaşkanı seçtiler. 12 yıl boyuncu milli şef sıfatı ile cumhurbaşkanlığı yaptı. CHP budur işte. Ardından Türkiye demokrasiye geçti. Celal Bayar cumhurbaşkanı oldu. Ardından Menderes ile birlikte Celal Bayar'ı o koltuktan indirip yargıladılar. Eğer yaşlı olmasaydı asacaklardı. Ardından Cemal Gürsel, Cevdet Sunay yine bu şekilde cumhurbaşkanı oldu. Askerler Meclis'i kuşattılar. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Fahri Korutürk cumhurbaşkanı seçildi. 1980'de aylarca Meclis cumhurbaşkanını seçemedi. Darbe oldu, Kenan Evren seçildi. Merhum Turgut Özal ilk sevil cumhurbaşkanı idi, seçildi. Demirel ve sayın Sezer seçildi, kendisinden beklenen vazifeyi yerine getirdi.”

2007 yılında CHP'nin kriz çıkardığını ileri süren Erdoğan, şöyle devam etti: “AK Parti'nin cumhurbaşkanı seçmesini istemedi. 367 diye bir kural uydurup hukuku çiğnediler. Ne yaptık millete gittik, 22 Temmuz seçimleri ile anayasa halk oylaması ile size geldik. Siz genel seçimlerde yüzde 47 ile AK Parti dediniz. Halk oylamasında yüzde 69 ile evet dediniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki krizleri tarihe havale ettiniz. Cumhurbaşkanlarını biz seçeceğiz dediniz. Artık 10 Ağustos’ta son kararı siz veriyorsunuz, son sözü siz söylüyorsunuz. 2007 yılında bu CHP Meclis'te cumhurbaşkanı seçilmesine karşı çıktı. Aynı şekilde halkın cumhurbaşkanı seçmesine de karşı çıktı. Halk anlamaz, halkın aklı bu işlere yetmez dediler. Ama biz halk her şeyin en iyisini bilir, fazilet sahibidir, feraset sahibidir, bal gibi cumhurbaşkanını da kendisi seçer dedik. Cumhurbaşkanını halkın seçmesine kaşı çıkan CHP, şu anda cumhurbaşkanı adayı için halktan oy istiyor. Dün halk bu işten anlamaz diyen CHP hangi yüzle halkın karşısına geleceksin. Kardeşlerim bunlarda yüz yok ki. Ama ben diyorum ki CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerim, size bu denli saygısız davrananlara 10 Ağustos’ta cevabı vermeye hazır mıyız. Bu iş bitmiştir. Bunlar sabah başka akşam başkadır. Hiçbir zaman dürüst olmadılar, ilkeli siyaset yapmadılar. Hiç bir zaman ülkenin, Hakk'ın ve halkın yanında olmadılar. Bunlar eski Türkiye'nin kararlarından beslendiler. Yeni Türkiye’den hep korktular. Günlerce şekiller çizdiler, ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı. Sabah akşam Pensilvanya’daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor. Bursa’daki CHP'li kardeşim, MHP'li kardeşim bu paralel adayı kabullenmedi, kabullenmeyecek. Bu aday dayatıldı. Dışarıdan birileri bu adayı bu iki partiye dayattılar. Parti yönetimlerine dayattılar ama tabanlarına dayatamadılar.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, SSK Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP genel müdürü SSK'da müdürlük yaptı biliyorsunuz değil mi? Savaş Ay'ın onunla yaptığı röportajı izlediniz mi? Merhum Ahmet Kaya’nın olduğu program. Hastanenin halini, paslı serum kancalarını, 3 yaşındaki yavrunun yanlış serum takılması nedeniyle nasıl kolunu kesildiğini gördünüz değil mi? Yav adama soruyor Savaş ya, adam sırıtıyor, üzülesi gerekirken sırıtıyor. Adam dertli değil. Utanmadan diyor ki 10 yıl önce de aynıydı diyor. 6 yıldır ne iş yaptın o zaman. 3 koyun teslim edin kaybeder. Bunlara güven olmaz. Şimdi çıkmış 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, bu adaya oy vereceksiniz diyor. Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. İnanıyorum ki CHP, MHP ve diğer parti seçmenleri koyun olmadıklarını gösterecekler. CHP ve MHP liderleri çok zor durumdular. Eğer 10 Ağustos'ta bir kez daha kaybederlerse bir daha o koltuklarda oturamazlar. MHP Genel Başkanı, aylardır sen Çankaya’ya çıkamazsın, seni oraya çıkartmayız diyordu. Şimdi herhalde oraya çıkacağımızı anladı, çark etti. Şimdi de Erdoğan cumhurbaşkanı olursa onunla özel görüşme yapmayız diyor. Yani cumhurbaşkanı olacağımızı anladı, şimdiden sonrası için planlar yapıyor. Bahçeli, biz sizden bu sözleri çok duyduk çok. CHP, Gül cumhurbaşkanı olursa gitmeyiz diyor, ne yaptılar, tıpış tıpış gittiler. 12 Haziran seçimlerini ardından Meclis’e gelmeyeceğiz dediler, ne oldu, tıpış tıpış geldiler. Ben gelecekler dedim, yemin etmeyeceğiz dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, yalan çok. MHP genel başkanı da hala o koltuklarda oturursa hiç merak etmeyin, tıpış tıpış geliyor. Çünkü o kendi kararları ile yürümüyor. Verilen talimatlarla yürüyor. İradelerini kiraya verdiler. İradelerini Pensilyvanya’ya kiraya verdiler. İradelerine ipotek koyduranlara milletimiz de sandıkta ipotek koyacaktır.”

CİHAN

Yorumlar