Erdoğan: CHP Genel Başkanı başörtüsü sorununu çözdüğünü söyledi, inandınız mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü sorununun çözülmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: CHP Genel Başkanı başörtüsü sorununu çözdüğünü söyledi, inandınız mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü sorununun çözülmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayı eleştirdi. Başbakan, “CHP’nin Genel Başkanı bir ifade kullandı. 'Başörtüsü sorunun ben çözdüm' dedi. İnandınız mı?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’ adlı programa katıldı. Başbakan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da eşlik etti.

Salondaki vatandaşlara seslenen Başbakan, “Sandığı kandırmak isteyenler var. Sandık dışı yollara tevessül edenler var. İşte bunların karşısında hanım kardeşlerimin duracağına benim inancım var. Merhum Menderes’e ne yaptılarsa bugün de bize aynısını yapmak istiyorlar. Milletin yüreğinden söküp atamadıkları Menderes’i zorbalıkla alt etmek istemişlerdi. Merhum Menderes’in ailesine dil uzatacak kadar haysiyetlerini yitirmişlerdi. Sokakları hareketlendirdiler. Bugün de aynısını yapıyorlar. O gün hangi manşetleri attılarsa, hangi yalanları söyledilerse, bugün de aynısını yapıyorlar. Beyhude çaba içerisindeler, hiçbir çaba elde edemeyecekler. Menderes’i kalbine gömdü bu millet bir kez daha iradesini çaldırmaz, asla başbakanını belediye başkanlarını sahipsiz bırakmaz. O gün sıkı yönetimle milleti sindirdiler ama bugün bu millet büyük Türkiye hedeflerinden asla taviz vermez.” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu kendilerinin çözdüğünü söylemesi konusuna değinen Başbakan, “Bunlar millet iradesini hiçbir zaman kabullenemediler. Milleti hiçbir zaman anlamadılar. Dün CHP’nin genel başkanı bir ifade kullandı. 'Başörtüsü sorunun ben çözdüm' dedi. İnandınız mı? Ama karşısında bulunanlar belki inanır gibi yaptılar. Tarih 9 Şubat 2008. MHP ile birlikte başörtüsüyle ilgili bir anayasal değişiklik düzenleme yaptık ve neticesinde 411 kabul ile parlamentodan bu çıktı. Bunu Anayasa Mahkemesi’ne kim götürdü biliyor musunuz? CHP götürdü. Anayasa Mahkemesi o zaman CHP’nin arzusu istikametinde kararını verdi. Ama ne oldu, ardından bizim referandumumuz oldu. Bununla beraber yüzde 58 ile millet bu işin önünü açtı. Kızlarımız üniversiteye başörtülü girmesi olsun, devlet dairelerinde çalışması olsun onun önünü açtık. Şimdi çıkmış utanmadan 'bu işi ben hallettim' diyor. Kargalar bile gülüyor. Yalan olur da bu kadar olmaz. Akşam başka sabah başka.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar