Erdoğan: CHP, 14 yeni büyükşehir için Anayasa Mahkemesi'ne gitmişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli ve ilçelerindeki temaslarının ardından helikopterle Tekirdağ'a geçti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: CHP, 14 yeni büyükşehir için Anayasa Mahkemesi'ne gitmişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli ve ilçelerindeki temaslarının ardından helikopterle Tekirdağ'a geçti. 2. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı helikopter pistine inen Erdoğan, partisinin il teşkilatıyla yemekte bir araya geldi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nın tertip ettiği yemekte Kırklareli Pınarhisar, Merkez ve Lüleburgaz'da halkla buluştuğunu anlatan Erdoğan, Kırklareli'nde 2 milyar 600 milyon lira yatırım değeri olan açılışlar yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, Tekirdağ ve Edirne'de de toplu açılışlar yapacaklarını söyledi. Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'ye yatırımlar arttıkça Trakya'nın cazibesinin daha çok artacağını söyleyen Erdoğan, bölgenin daha gelişmiş bir merkez haline geleceğini anlattı.

Erdoğan, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'nin birbirlerinin hem lokomotofi hem de vagonu olduğunu ifade ederek, "Bu illerimizin birinde ekonomi ayağa kalktığı zaman, bu, tabiatıyla diğerini de etkiliyor. Diğerinin de ekonomisinin ayağa kalkmasına, büyümesine vesile oluyor. Aynı şekilde bu illerimizin birinde sıkıntı olduğu zaman, bu, maalesef diğer illerimizi de olumsuz etkiliyor. Onun için biz bu 3 ilimizi aynı pota içinde görüyor, öyle değerlendiriyoruz." diye konuştu.

'Tekirdağ büyükşehir olacak' dedikleri zaman, CHP'nin büyükşehir olacak 14 vilayeti Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Öyle bir şeyin olamayacağını söyledi. 'Bu asla mümkün değil' dedi, 'anayasal değil' dedi, aldı işi oraya götürdü. 'Niye?' diye sorduğumuzda, köylerle ilgili mazeretler uydurdu. Akla hayale gelmez şeyler uydurdu. Çünkü onların belediyecilik diye bir anlayışı, bir hizmet anlayışı yok. Bu işi bilmezler, anlamazlar bu işten. Halbuki biz İstanbul ve Kocaeli'nde zaten bu uygulamayı başlatmıştık. Mülki sınırlarda bu işin nasıl olabileceğinin uygulamasını başlattık. Yani uygulamada herhangi bir sıkıntı meydana gelmediği gibi, İstanbul ve Kocaeli bir anda sıçradı. Modern bir şehir nasıl olurmuş, bu ortaya kondu. Altyapısıyla, üst yapısıyla bir şehir modernleşmeyi nasıl yakalar, bu ortaya çıktı."




CİHAN

Yorumlar