Erdoğan: Cenevre'den ümidi olan var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvador ile birçok alanda anlaşma imzaladıklarını söyledi. Konuşmasında Cenevre görüşmeleri ve Suriye'ye de değinen Erdoğan, "Ümidi olan var mı? Elbette muhalifler burada kurulan tuzağa düşmeyecektir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Cenevre'den ümidi olan var mı?

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika ziyareti kapsamında gittiği Ekvador'da devlet başkanı ve heyetler arası görüşmelerden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvador ile birçok alanda anlaşma imzaladıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rus destekli Esed güçlerinin sivillere yönelik saldırılarını durduramayan dünya, bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Mantıkla uyuşmuyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca durdurulan Cenevre görüşmelerinden 'ümidi olan var mı?' diye sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: "Esasen bu ziyaretler çok geçikmiş vaziyette. Türkiye-Ekvador arasında 119 milyon dolarlık işbirliği var. Bunu yükseltmemiz lazım. İş adamlarımıza yapacağımız hitap, onlara farklı bir heyecan verecektir. Yapılan anlaşmalar Türkiye ve Ekvador'u çok daha farklı konumlara getirecektir."

ERDOĞAN'DAN CENEVRE TEPKİSİ

Bildiğiniz gibi Cenevre görüşmeleri dün 25 Şubat'a ertelendi. Bu görüşmeler devam ederken, Suriye halkına yönelik hava bombardımanları ve saldırılar da devam ediyordu. Son olarak Halep'e yönelik saldırılar neticesinde binlerce sivil Türkiye'ye doğru harekete geçti. Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Suriye'de bunlar yaşanırken, soruyorum ben; bu akım nasıl durdurulacak?

"ÜMİDİ OLAN VAR MI?"

Rusya, rejim, ağır bombardımanlar altında bu insanları tutarken, bu insanların oradan kaçmaktan başka bir çözümü olabilir mi bu insanlar nereye gidecekler  Müzakerelerin netice vermesi için bu saldırıların derhal durdurulması gerekmiyor mu? Bu saldırıları durduramayan dünya, bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Mantıkla bağdaşmayan, hiçbir stratejide olmayan böyle bir anlayış olabilir mi? Önce bunu çözmemiz gerekiyor. Şu anda Cenevre anlaşması durdu. Şimdi soruyorum; Cenevre'den ümidi olan var mı?  Tabii ki muhalefet böyle bir yaklaşıma, böyle bir anlayışa olumlu yaklaşmayacaktır. Burada oynanan oyuna, kurulan tuzağa da muhalefet gelmeyecektir.

Yorumlar