Erdoğan: Bunun adı düpedüz vatana ihanettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fişleme iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka bir şey değildir.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bunun adı düpedüz vatana ihanettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fişleme iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka bir şey değildir." dedi.

Tekirdağ'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Taraf gazetesinde yayınlanan fişleme iddialarına değindi.

"Bizi itham ediyorlar. Bize iftira atıyorlar, çamur atıyorlar. Neymiş, belediyelerde operasyonları hükümet yaptırıyormuş. Sevsinler sizi. Türkiye'de yargı bağımsızdır. İddiaya bakar, delile bakar, somut verilere bakar, kararını ona göre verir. Biz de hükümet olarak belediyeler konusunda elimizdeki yetkiyi aynı şekilde somut verilere dayanarak kullanırız." diyerek, şöyle devam etti:
"Bakınız bugünlerde bir grup gazeteci, köşe yazarı bunlar... Üzerinde gizlilik belgesi olan ve Miili Güvenlik Kurulu'nun toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. Şimdi hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle acaba bu istihbari bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı, bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık, net yasaklar var. Yasaklar, insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız. Ama devletin öyle mahremleri vardır ki bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır. Bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık, gerek Milli Güvenlik Kurulu, gerek Milli İstihbarat Teşkilatı suç duyurusunu yaptı. Ve şimdi bakıyorum da bazı medya grupları maşallah el ele vermişler. Bunlar düne kadar hiç bir araya gelemezlerdi. Şimdi bir araya gelmeye başladılar. Ve bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar. Bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka bir şey değildir."

Erdoğan, Tekirdağ Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına da değinerek, şunları söyledi: "Tekirdağ Belediyesi ile ilgili olarak yargı sürecine bizim müdahale etmeye yetkimiz yok. Yargı kararını kendisi verecek. Ama burada şunu söylemek durumundayımç Ey muhalefeti siz yolsuzluk diyordunuz, hükümete çamur, iftira atıyordunuz. Tekirdağ'da neredesiniz? Tekirdağ'ı neden konuşmuyorsunuz? Burayı neden gündeme getirmiyor, nedne burayla ilgili yorum yapmıyorsunuz? Evet, yolsuzluk konusunda bunlar ne ise çevre, yeşil, temiz hava, temiz su konusunda da işte böyle samimiyetten uzaktalar." CİHAN

Yorumlar