Erdoğan: Bize akıl verenler akıllarını kendilerine saklasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar bize oyun kuranların hepsi de kendi oyunlarında boğuldular.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bize akıl verenler akıllarını kendilerine saklasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar bize oyun kuranların hepsi de kendi oyunlarında boğuldular. Biz hala dimdik ayaktayız ama onların hiçbiri yoklar." dedi.

Başbakan Erdoğan, Giresun'un Görele ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu. Bir takım oyun, yol ve vasıtalarla kendilerine çelme takmaya çalışanların olduğunu öne süren Erdoğan, şöyle devam etti: "Karşımızdakiler hiç bir kural, hiç bir kaide, hiç bir ölçü tanımıyorlar. Ama biz onlar gibi olamayız. Biz yalanla toplumu yönlendirmeye çalışamayız. Biz iftira ile ahlaki olmayan yollarla, insanların şereflerini, haysiyetlerini ayaklar altına alamayız. Biz amacımıza ulaşmak için kendi can düşmanlarımızla kol kola giremeyiz. Onların dümen suyunda yol alamayız. Şu anda CHP'nin genel müdürü biliyorsunuz kasetle gelmiş bir genel müdürdür. Kendi genel başkanına uydurulan bir kasetle gelmiştir. O kaset olmasaydı bugün bu genel müdür CHP'nin başında olmayacaktı. Biz şuna inanıyoruz; biz mahşer gününün hesap sahibi olan Allah'a hesap vereceğimizi biliyoruz. Yaptığımız her iş için, attığımız her adım için milletimize hesap vermekle mükellefiz. 'Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz.' Biz bunun idraki içindeyiz. Bu konuda kimse bize akıl vermesin. Bize akıl verenler kendi akıllarını kendilerine saklasınlar. Bugüne kadar her belayı nasıl def ettiysek, bugün karşılaştığımız musibetleri de başımızdan sizlerle birlikte savuşturacağız. Bu süreçten inanıyorum ki yargıda herkes aklanarak ve güçlenerek çıkacaklar ve çıkacağız."

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların bulunmasının normal olduğunu kaydeden Erdoğan, "Büyük Türkiye'den rahatsız olanlara inat, bölgesinde ve dünyada etkin bir güç olan büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bu ülkeyi tefecilere, çetelere, mafyaya, kirli örgütlenmelere kurban etmeyeceğiz. Bu ülkeyi faiz lobilerine, sermaye çevrelerine, baronlara emanet etmeyeceğiz. Kirli ittifakların, bu ülkenin üzerine karabasan gibi çökmesine izin vermeyeceğiz. Uluslararası çetelerden ihale alan kiralık örgütlerin bu ülkenin üzerine çöreklenmesine izin vermeyeceğiz. İstedikleri kadar tehditler savursunlar, istedikleri kadar şantaja, provokasyonlara başvursunlar. Asla bu tehditlere, şantajlara boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle kurdele keserek tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar