Erdoğan: Benim için 'başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı' fark etmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa taslağında sistem değişikliğinin ismi konusunda kendisi için bir sorun olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Benim için 'başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı' fark etmez
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi taslağıyla ilgili şunları söyledi:

"Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Yeter ki burada her iki siyasi parti milletimize neyi takdim edecektir, bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir."

Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'in ziyaretiyle ilgili, "Terörle mücadeleyi hep ifade ediyorlar. Ama artık biz bu ifadelere pek sıcak bakmıyoruz, biz uygulama istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için, böyle bir adım atılıyorsa ki 'fiili başkanlık' diye zaman zaman Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle yani cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda, o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi, bu süreci işletmesi, şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak ve çok daha kararlı, dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır." diye konuştu.

Yorumlar