Erdoğan: Ben dahil, 15 Temmuz öncesi gibi olamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı mensuplarına seslendiği konuşmasında, kendisi dahil hiç kimsenin 15 Temmuz darbe girişiminden öncesinde olduğu gibi davranamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Ben dahil, 15 Temmuz öncesi gibi olamayız
2016-2017 Adli Yıl açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile hakim ve savcılar katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında 15 Temmuz sonrasının yeni bir dönem olduğunu, buna kendisinin de dahil olduğunu söyledi. 

Tören İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılmayacaklarını açıklamıştı.
Törende ilk konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit oldu. Cirit'in konuşmasının satır başları şöyle:  Adli yılın açılışında yapılan bu tören Yargıtay’a özgü olmayıp, ülkemizde adli yılın açılışını temsil etmektedir. Yargının sorunlarının dile getirildiği bir platform olmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi devletin tüm kurumlarında olduğu gibi yargıda da önemli sarsıntılar meydana getirmiştir. Bütün bunlara rağmen her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu, daha çok  çalışacağımızı Türk Milleti’nin huzurunda dile getirmek istiyorum. Yargıtay’da görev yapan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.



ERDOĞAN DA KONUŞTU

Cirit'ten sonra, bu yıl bir ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkarak konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde muhalefetin gösterdiği olumlu tavra bir kez daha teşekkür ederek başladığı konuşmasında, darbe girişimi sırasında asil duruş sergileyen kurumların başında adalet kurumunun geldiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisi dahil olmak üzere hiç kimsenin eskisi gibi davranamayacağını söyledi. Özellikle siyasi hırslara kapılanlara seslenen Erdoğan, 15 Temmuz'daki ruhtan çok şeyler öğrendiklerini ifade etti. 



 

Yorumlar