Erdoğan: Batı’nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Güçlenerek geliyoruz. Daha güçlü demokrasiyi getireceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Batı’nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Güçlenerek geliyoruz. Daha güçlü demokrasiyi getireceğiz. Batı’nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var bizde. Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var” dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi Balkonu’ndan partililere konuştu. Montaj, iftira ve çamur siyasetinin bittiğini vurgulayan Erdoğan, “Ey genel müdür, ey güya genel başkan. Yav elinizde bu kasetler olmasaydı bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? Konuşacakları bir şey var mıydı? Biz plan, proje konuştuk. Bunlar yalan, takiye, iftira, fitne, fesat bunu konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsü de bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Kardeşlerim, bugün kibir kaybetmiştir, bugün gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan, küçümseyen, tercihlerini hafife alan, millete en ağır hakaretleri yapan kibir, bugün bir kez daha sandıkta yenilmiştir. Harflerinden kan, öfke, nefret damlayan o manşetleri atanlar var ya bugün bir kez daha yenilmiştir” diye konuştu.

“YALAN, İFTİRA, ŞANTAJ, MONTAJ SİYASETİ YERLE BİR OLDU”

Kimin ne meselesi varsa bunu sandıkta çözmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Şimdi soruyorum ey Pensilvanya, ey buradaki yandaşları medya, ey yandaşları sermaye, hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştınız, ne oldu, sandıkta bugün demokrasi kazandı. Sandıkta bugün irade kazandı. Ne oldu? 21. Yüzyılda, 2014 Türkiye’sinde halka hala darbe beklentisi içinde verilen mesajlarınız ne oldu bugün? İşte bak millet, halk burada, siyaset dışı müdahalelerle Türkiye’ye rota çizme sevdası içinde olanlar. Bugün sandıkta kaybettiler, şimdi siz neredesiniz? Yalan, iftira, şantaj, montaj siyaseti bugün yerle bir olmuştur. Kardeşlerim Türkiye’nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyaset ve demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu artık sadece sandıkta çözme yoluna gitmelidir” şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerine açık çağrı yapan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “AK Parti olarak her seçim sonrasında olduğu gibi tüm boyutlarıyla neticeleri analiz edeceğiz. Acaba niye 46 – 47 – 48 aldık da, bunu niye 55 – 60 yapamadık, şimdi oturup bunu konuşacağız. Ama muhalefetin böyle bir derdi var mı, yok. Onlar her seçime girerken hep hazırlıksız yakalanırlar. Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de hissiyatını samimi bir şekilde değerlendireceğiz. Muhalefet partileri de milletin sandıkta verdiği mesajı doğru okumalı.“

“DAHA GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

“Neye yandım biliyor musunuz? Dışişlerinde olan olaylardan sonra şahsıma yapılan iftiraların hepsini bir kenara koyuyorum. Muhalefetin bir açıklamasını duydunuz mu? Bu vatana ihanettir, bu casusluktur diye yanımızda durduklarını gördünüz mü? Kardeşlerim ne olacak, Pensilvanya ile beraber hareket edenler bunu söyleyebilir mi? Buradan bile bir şey bekliyorlardı. Yani 25’inden sonrası kaos dedikleri olay buydu, ekonomi çökecekti. Daha güçlenerek geliyoruz. Daha güçlü demokrasiyi getireceğiz. Batı’nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var bizde. Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Eski muhalefet tarzıyla asla yönetim biçimi olamaz. Yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır.” CİHAN

Yorumlar