Erdoğan: Başçı'yla Konuyu Tatlıya Bağladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile yaptığı toplantıyla ilgili 'Kendisiyle görüştük. Konuyu tatlıya bağladık.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Başçı'yla Konuyu Tatlıya Bağladık

Macar Cumhurbaşkanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan müşterek matbuat toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı konuşmada Merkez Bankası Erdem Başçı'nın yaptığı sunum ile alakalı 'Konuyu tatlıya bağladık.' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

'2 MİLYON MÜLTECİ VAR'

'Şu esas kadar sırf Suriye'den 1 milyon 700 bin Irak'tan da 300 bin şahıs geldi. Toplamda 2 milyon sığınmacı geldi. Mülteciler sırf kamplarda değil şehirlere de dağıldılar. Biz ordan ati komşularımıza kapıları kapatmadık, kapatmayacağız. Bu gelen kardeşlerimizden nasıl istifade edebiliriz diye düşünüyoruz. Gelenlerin içinde doktor, mühendis benzeri uğraş sahibi kişiler da var. Sadece düzeyi barınma değil. Eğitim, sıhhat benzeri ihtayaçları da sürdürüyoruz. Bu savaş bu biçimde devam ediyor.

'İSABETLİ BİR KARAR VERDİ'

Hakan Beyin bu görevden istifasıya ilgili kanatlerimi daha öncelikle açıklamıştım. Ben inanıyorum ki şu anda verdiği karar isabetli karar olmuştur. Bu karardan sonra Başbakan'la da konuştuk. Hukuken incelemesini yaptırdık. Göreve arka dönmesinde yasal bir mani olmaması nedeniyle Başbakan'ın atamasıyla görevine arka döndü.

'KONUYU TATLIYA BAĞLADIK'

Biz bir metin açıkladık, nema ve ekonomik haberleri değerlendirme ve bundan sonraki sürece doğru görüşmemiz oldu. Bu konu ile alakalı merkez bankası'nın yatırımları teşvik edeceği bir görüşememiz oldu. Başbakan yardıomcısı Ali Banbacan ve MB Başkanı Erdem Başçı'yla görüştük ve konuyu tatlıya bağladık. Ve her zaman beraber bu adımları atmanın kararını almaya karar verdik.

EROL BÜYÜKBURÇ'U DA UNUTMADI

Bizim Pop müziğimizin kıymetli sanatçısı Erol Büyükburç'un evinde ölü buılunduğuna dair haberi aldık. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Güvenlik görevlilerimizde daha bir sonuç almadı. Adli Tıp incelemelerini yapıcak ve sonucunda açıklayacaktır.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar