Erdoğan: Başbakanlık olarak biz de suç duyurusunda bulunduk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgelerini yayımlayanlar hakkında Başbakanlık olarak kendilerinin da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Başbakanlık olarak biz de suç duyurusunda bulunduk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgelerini yayımlayanlar hakkında Başbakanlık olarak kendilerinin da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

    Toplu açılış törenine katılmak üzere Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine gelen Başbakan Erdoğan, bu ara yine bir kampanyanın olduğunu belirtti. Kendilerinin fişleme yaptığından bahsedenlerin olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Bize güvenenler, bize inananlar bizim böyle bir derdin içinde olmadığımızı bilir. Ancak bakın buradan açık söylüyorum. Bu kampanyayı yürütenler içeride ve dışarıda eğer bunları biz açıklamaya başlarsak ülkemizde yer yerinden oynar onu da söyleyeyim.”

    Devletin gizlilik esasına dayalı olan sırlarının olduğunu anlatan Erdoğan, “Bu sırları da mı biz birileriyle paylayacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Milli Güvenlik Kurulu toplantılarındaki çalışmaları biz birileriyle mi paylaşacağız. Ama içeride ihanet içinde olan birileri kalkıp bunu dışarıya servis ediyorlar da dışarı da birileri de ben köşe yazarım deyip bunu birileriyle paylaşarak yapıyorsa bunun hesabını yargı sorar. Çünkü bizim
Anayasa’mızda da bunlar var. Yasalarda da bunlar var.” dedi.

    Şu anda Başbakanlık olarak kendilerinin de suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, “Milli Güvenlik Kurulu da suç duyurusunda bulundu. Milli İstihbarat Teşkilatı da suç duyurusunda bulundu. Neymiş basın özgürlüğü. Ne basın özgürlüğü ya! Böyle basın özgürlüğü olur mu? Nasıl sen kalkar da devletin bu noktadaki sırrını ifşa etmeye kalkarsın. Üzerinde gizlilik damgası. Sen bunu kalkacaksın ifşa edeceksin. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü.” açıklamasını yaptı.

    Bu basının, özgürlüğünü kendi döneminde yaşadığını vurgulayan Başbakan, “Bu işin özgürlük anlayışındaki konumunu bilirim. İşte ben şiir okudum diye cezaevine girdim. Bunu bilirim. Ancak devletin de mahremi vardır ailelerin de mahremi vardır. Buna dokunduğunuz zaman yargı da gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemektedir. Bunu da çok açık net söylüyorum.” şeklinde konuştu.

    Bu süreçle ilgili de ellerinden gelen yapacaklarını anlatan Erdoğan, “Çünkü ülkemizin birliğini beraberliğini ayağa kalkışını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Buna fırsat da vermeyeceğiz.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar