Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile telefonda görüştü. İki lider telefonda İİT Zirvesi ve alınan kararı değerlendirdi. Bahçeli, Erdoğan'ı alınan karardan dolayı tebrik etti

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ilk açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda görüştü. İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nin değerlendirildiği görüşmede, MHP Genel Başkanı Bahçeli, elde edilen başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Bahçeli arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. 

İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nin değerlendirildiği görüşmede, zirvenin son derece verimli olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, elde edilen başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. 

Bahçeli, İstanbul'daki toplantıda İslam ülkelerinin, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanıdıklarını teyit etmelerinin, tüm dünyanın da Doğu Kudüs'ü Filistin Devleti'nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağrılmasının son derece önem taşıdığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği görüşmede, TBMM'de grubu bulunan üç partinin ortak metinle İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararını desteklemeleri de olumlu bir gelişme olarak nitelendirildi.

Yorumlar