Erdoğan: Anayasa Mahkemesi'nin kararı siyasete müdahaledir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını eleştirdi. Erdoğan, “Bu aynı zamanda siyasete idareye bir müdahaledir.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Anayasa Mahkemesi'nin kararı siyasete müdahaledir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını eleştirdi. Erdoğan, “Bu aynı zamanda siyasete idareye bir müdahaledir. Bu müdahalenin başka alanlarda da yapıldığını büyük bir hayretle görüyoruz. HSYK yasasıyla ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır. YSK kararları da tartışmaya açılmak istenmektedir.” dedi.

Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesileri’nin açılışı Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışa; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesi kesilmeden önce konuşan Başbakan Erdoğan’ın hedefinde Anayasa Mahkemesi vardı. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları eleştiren ve siyasete müdahale etmekle suçlayan Erdoğan, “Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal kurumu çıkıyor kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek. Herkes sınırlarını bilecek. Yüzlerce dosya görülmeyi beklerken binlerce insan adalet beklerken uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak, hatta 'Bir iç tüzük hazırladık' diyerek yasaların önüne çıkmak suretiyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak inanıyorum ki bu aziz millete yapılmış çok büyük bir haksızlıktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu aynı zamanda siyasete idareye bir müdahaledir.” diyen Erdoğan, “Bu müdahalenin başka alanlarda da yapıldığını büyük bir hayretle görüyoruz. HSYK yasasıyla ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır. YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken siyasetin alanına müdahale iştahının kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu, sınırını bilmeli. Ne yaptığına ne söylediğine dikkat etmelidir. Ben her zaman söylüyorum siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Bugün o koltuk, o cübbe sizleri güçlü gösterebilir. Ama bilesiniz ki bu ülkeye zarar verir, millete zarar verir. Biz ülkemizde bu tür gerilimlerin yaşanmasına, yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar cübbesini çıkarır gelir siyasi partilerin. Bu ülkeye zarar verir, bu millete zarar verir. Biz bu gerilime fırsat vermeyeceğiz. Birileri köşelerinden size methiyelere dizebilir. Bilesiniz ki siz yarın milletin içinde olacaksınız.” şekline konuştu.

'YURT DIŞINDAN ÇİRKİN SALDIRILAR VAR'

Yurt dışında bazı odakların, Türkiye’ye yönelik çirkin saldırılarda bulunduğunu savunan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bazı çevreler eliyle, özellikle de uluslararası medya aracılığıyla Türkiye'ye yönelik çirkin ithamların, saldırıların devam ettiğini görüyoruz. Bu paralel yapı 17-25 Aralık'ta darbe yapamadı. 30 Mart'ta hükümeti yıpratamadı. İçeride başarısız olunca dışarıdan Türkiye'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Belli uluslararası çevrelerde belli kişilerin belli kalemlerin Türkiye aleyhine akıl almaz, insaf dışı, mantık dışı iddiaları arka arkaya sıraladıklarını görüyoruz. Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye'yi Suriye'deki insanlık dışı saldırıların sorumlusu gibi göstermeye çalışıyorlar. Ve şimdi de işte ülkemizde AK Parti iktidarını maalesef hukuki yollarla yıpratmanın gayreti içerisine girdiler. Ama bumerang gibi dönecek kendilerini vuracaktır. Biz raporların ne niyetle hazırlandığını, bu yazıların ne amaçla yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bu operasyonların arkasında hangi hainlerin bulunduğunu çok çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleriyle yan yana gösteremez. Bunu yapan kendi cahilliğini, haysiyetini ve kötü niyetini ortaya koyar. Suriye'deki insanlık dışı saldırılarla Türkiye'nin bağlantısını kurmaya çalışanlar sadece kiralık kalem olduklarını ispat etmekle kalırlar. Bu iddiaların Türkiye içerisinde alıcıları olduğunu da biliyoruz. Türkiye'de sosyal medya üzerinden, manşetler üzerinden algı operasyonu yapılmak istenirken bazılarının, bazı medya kuruluşlarının da bu saldırılarda maşa olarak kullanıldıklarını çok iyi görüyoruz.”

'AMBARLI ATIK SU TESİSLERİ HİZMETE GİRDİ'

Atıksu tesislerinin özelliklerinden bahseden Erdoğan, Gezi eylemcilerine de seslenerek, “İşte bugün de İstanbul için, Marmara Denizi’nin çevre temizliği için son derece önemli bir yatırımı burada hizmete alıyoruz. Kim çevreci? Bu bir çevre yatırımıdır. Ah Geziciler ah! Sizin işin cam çerçeve indirmek. Sizin işiniz molotoflarla yakıp yıkmak. Bizim işimiz inşa etmek, işte çevre bu. İşte bu tesisle yıllık 54 bin 754 ton çamurun yıllık 146 milyon metreküp atık suyun Marmara Denizi’ne karışmasını engellemiş olacağız. Avcılar, Beylikdüzü, Başakşehir, Arnavutköy ve Esnyurt’ta yaşayan 1 milyon 600 bin nüfusun atık suları bu büyük eser sayesinde arıtılacaktır. Arıtılan suların bir kısmı sanayide kullanılabilecek hale getirilecektir.” dedi.

Konuşmaların ardından tesislerin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Erdoğan ve Topbaş, kadınlara lale dağıttı. Erdoğan, tesisleri de gezdikten sonra alandan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar