' Erdoğan aleyhine bir karalama propagandası yürütülmektedir'

Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Ceylan: ''Son yıllarda Türkiye ve seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine bir karalama propagandası yürütülmektedir"

Google Haberlere Abone ol
' Erdoğan aleyhine bir karalama propagandası yürütülmektedir'
Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Necati Ceylan, ''Son yıllarda Türkiye ve seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine bir karalama propagandası yürütülmektedir" dedi.

Uluslararası Hukukçular Birliği, Hukukçular Derneği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Uluslararası Hukuk Merkezi, Hukukun Üstünlüğü Plaftormu ve Hukukun Üstünlüğü Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi.
Ortak basın açıklamasını okuyan Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Necati Ceylan, son 200 yıldır İslam dünyası ve Türkiye'ye karşı oyunlar oynandığını, 15 Temmuz'da da bu oyunlardan birine şahit olunduğunu söyledi.

Türkiye'nin gelişmesini engellemek için bazı dönemlerde darbelerle karşı karşıya kalındığını ifade eden Ceylan, ''Bu darbe girişimlerin sonuncuları 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşti. 30 yıldır PKK terörüyle mücadele eden Türkiye, bu yetmezmiş gibi şimdi de sinsi hain ikinci bir terör örgütü olan FETÖ ile mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bunun yanında da DAEŞ terör örgütünün saldırıları sürdürmektedir.'' diye konuştu.

Ceylan, Türkiye'nin 15 yıldır gelişiminin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirterek, ''Son yıllarda içerideki hainlerle aktif işbirliğiyle, içeride ve dışarıda Türkiye ve seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine bir karalama propagandası yürütülmektedir. Bunun yanında yapılan saldırılarla ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle İslam dünyasının umudu olan Türkiye yıkılmaya çalışılmıştır.'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin demokrasiye sahip çıktığını,hainlerin darbe girişiminin bertaraf edilerek Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşı mücadelesi vererek bağımsızlığını perçinlediğini dile getiren Ceylan, şöyle devam etti:

''Biz hukukçular olarak başta tüm dünyaya sesleniyoruz. Başta PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü terör ve terör örgütlerinin desteklenmesi ve himayesinden vazgeçmeli. Uluslararası kamuoyu terörle mücadele için birlikte çalışmalıdır. ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'ye olduğu gibi başta İslam dünyasında olmak üzere Afrika ve Güney Amerika ülkelerine illegal yollarla müdahaleden vazgeçmelidir. Bunun yanında yönetim hakkı olmak üzere her türlü temel hak ve özgürlüklere saygılı olunmalıdır.''

Basın açıklamasına 15 ülkenin hukuk temsilcileri de destek oldu.

Yorumlar