Erdoğan: AK Parti olarak sandıkların yüzde 100'ünü gözetim altına alacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde, ‘sandığa sahip çıkıyoruz’ sloganıyla çalışma başlattıklarını söyledi. AK Parti olarak önemli bir faaliyet gerçekleştiriyoruz diyen Erdoğan, “Bugün saat 14.00 81 il, 970 ilçe, 31...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: AK Parti olarak sandıkların yüzde 100'ünü gözetim altına alacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde, ‘sandığa sahip çıkıyoruz’ sloganıyla çalışma başlattıklarını söyledi. AK Parti olarak önemli bir faaliyet gerçekleştiriyoruz diyen Erdoğan, “Bugün saat 14.00 81 il, 970 ilçe, 31 bin 395 mahalle ve 18 bin 106 köyde 9 kişilik sandık kurullarını aynı anda topluyoruz. ‘Sandığa sahip çıkıyoruz’ sloganıyla yapacağımız bu toplantılarla inşallah Türkiye genelinde sandıkların yüzde 100’ünü gözetim altına almayı hedefliyoruz. Demokrasi sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder.” dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Erdoğan, konuşmaya başlamadan önce kendisiyle ilgili sinevizyon gösterisini izledi. Görüntülerde, Erdoğan’la ilgili çıkan gazete haberleri ve yaptığı siyasetle ilgili görüşleri anlatıldı. İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ardından kürsüye çıkarak, “Dava ve yol arkadaşlarım.” diye söze başlayan Erdoğan, toplantının özellikle İstanbul için hayırlı olmasını diledi. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerle ilgili teşkilatına teşekkür eden Erdoğan, “Tüm Türkiye’de farklıydı ama İstanbul’da çok daha farklıydı. İstanbul’daki hazırlanan tuzakların neler olduğunu yakından takip ettik. Bu tuzakları kuranlar altında kaldı. Türkiye genelinde AK Parti olarak önemli bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bugün saat 14.00 81 il, 970 ilçe, 31 bin 395 mahalle ve 18 bin 106 köyde 9 kişilik sandık kurullarını aynı anda topluyoruz. ‘Sandığa sahip çıkıyoruz’ sloganıyla yapacağımız bu toplantılarla inşallah Türkiye genelinde sandıkların yüzde 100’ünü gözetim altına almayı hedefliyoruz. Şu anda Türkiye genelinde oran yüzde 83. En başarılı illerimiz yüzde 99.46 ile Bingöl, yüzde 99.45 ile Karaman, yüzde 99.35 ile Kocaeli, 99.21 ile Rize. Demokrasi sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Her zaman ifade ediyorum; sandık namustur. Bir siyası parti sandıklara sahip çıkamıyorsa sandıkları gözetim altında tutamıyorsa vatandaşın verdiği oyun sandıkta kaybolmasına, çalınmasına göz yumuyorsa o siyasi parti daha en baştan kaybetmiştir." dedi.

Toplantıya Erdoğan'ın yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Egemen Bağış katıldı.

CİHAN

Yorumlar