Erdoğan, Adana'da durdurulan TIR'ları 'paralel yapı'ya bağladı

Ordulular gecesine katılan Başbakan Erdoğan, Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Adana'da durdurulan TIR'ları 'paralel yapı'ya bağladı

Ordulular gecesine katılan Başbakan Erdoğan, Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili konuştu. Erdoğan, "MİT TIR'ları durduruluyor, şoförler tartaklanıyor, MİT personeli yere yatırılıyor, üzerlerine silah doğrultuluyor. Bunu yapan kim? Bunu yapanlar, yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bağcılar'daki Olimpik Spor Kompleksi'nde İstanbul'da bulunan Ordulu sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği '6. Ordulular Sevgi Şöleni'ne katıldı. Şölende konuşan Erdoğan, kendilerinin sermaye çevreleriyle üreyen bir hareket olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz bu yolda medyayla üreyen bir hareket değiliz. Bu kutlu yolda arkasına karanlık, uluslararası çevreleri alan, onların kuklası olan, bu yolda Türkiye düşmanlarıyla yürüyen bir hareket hiç değiliz. Biz, bu yola milletimizle çıktık. Bu yolda her an milletimizle olduk ve milletimizle yürüdük. Ve işte şimdi de sadece milletimizle yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Adana'da yakalanan TIR'lara da değinen Başbakan, "Bugün bir gazete Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatımıza yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarına, oradaki Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu yüzbaşıya, üsteğmene, oradaki diğer personele adeta düşmanmış gibi muamele yapılıyor. MİT TIR'ları durduruluyor, şoförler tartaklanıyor, MİT personeli yere yatırılıyor, üzerlerine silah doğrultuluyor. Bunu yapan kim? Bunu yapanlar, yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir. Bunlar şirazeden çıkmışlar. Bunların kalpleri de gözleri de akılları da durmuş kararmış." diye konuştu.

Bu görüntülerle birlikte bazı ses kayıtlarının da yayınlandığını söyleyen Erdoğan, "Bu ülkenin polisine, savcısına, hakimine milletten değil, başka yerlerden talimat geliyor. 'Her yolu kullanın, gerekirse zayiat verin, şu şu ülkeler bizim yanımızda korkmayın' diyor. Açık açık 'kendi ülkenize ihanet edin, kendi milletinize ihanet edin, ülkenize zarar verin' diyor. Bugün, hala paralel yapıyı görmeyenler, görmek istemeyenler varsa onlara özellikle izan, insaf, sağduyu çağrısı yapıyorum. Açık söylüyorum; bu paralel yapı Türkiye'de yaşıyor ama bu milleti zerre tanesi kadar tanımıyor. İstiklali söz konusu olduğunda, bağımsızlığı, hürriyeti söz konusu olduğunda bu millet hiç kimseye eyvallah etmez. Hiç endişeniz olmasın. Bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, nasıl gizlenirlerse gizlensinler, bulacak çıkaracak ve milletin huzurunda hukuk içerisinde hesabını soracağız. Doğrusu, bu duaya davet, bedduaya lanet. Bu ihanet hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Bu ülkenin, bu aziz milletin kutlu yürüyüşünü hiç kimse durduramayacak, hiç kimse engelleyemeyecek." dedi.


CİHAN

Yorumlar