Erdoğan, 17 Aralık'a 1992 yılı Nevruz'unu da ekledi

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nu 1992 yılındaki Nevruz olaylarına bağladı. 1992 yılındaki Nevruz'da 40 kişinin öldüğünü hatırlatan...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, 17 Aralık'a 1992 yılı Nevruz'unu da ekledi

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nu 1992 yılındaki Nevruz olaylarına bağladı. 1992 yılındaki Nevruz'da 40 kişinin öldüğünü hatırlatan Erdoğan, bunun da arkasında 17 Aralık'ı yapanların bulunduğunu öne sürdü.

    Diyarbakır'da cumhurbaşkanlığı mitingi yapan Erdoğan, 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nu, hükümete darbe olarak niteledi. "Gezi olaylarının arkasında, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin arkasında kimler var siz çok iyi biliyorsunuz" diyen Erdoğan, "1992'de 40 kişinin öldüğü Nevruz olaylarının arkasında kim varsa, 17 Aralık darbesinin arkasında da o var." iddiasında bulundu.

    Gittiği her yerde olduğu gibi Diyarbakır'da da Hizmet Hareketi'ne ağır hakaretler eden Erdoğan, "Pensilvanya ihanet şebekesi ile hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

    Erdoğan, muhalefet partilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermelerine de tepki göstererek "Eski Türkiye koalisyonu vardı. Onlar Türkiye'yi faili meçhuller dönemine götürmek istiyorlardı. Bunu başaramadılar. Ama şimdi başka bir tuzak kurdular o eski Türkiye koalisyonu. Piyasaya sundukları cumhurbaşkanı adayıyla eski Türkiye'yi getirmek istiyorlar. Kimin kiminle iş tuttuğunu sizler de görüyorsunuz." iddiasında bulundu. CİHAN

Yorumlar