Erdem: Din, Allah’a karşı samimi olmaktır

Ordu'nun Ünye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdem: Din, Allah’a karşı samimi olmaktır

Ordu'nun Ünye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ünye Halil Efendi Sosyal Tesislerinde Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Dr. Gazi Erdem’in konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, Merkez mahallesi Döşemedibi İmam-Hatibi Süleyman Şemsek’in Kur’an tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Ünye Müftüsü Aydın Yığman, konferansa gelen herkese teşekkür ederek, “Burada Peygamber Efendimize hep beraber salavat getirelim. İnşallah şefaatine nail oluruz.” Diyerek hafta münasebetiyle diğer programlar hakkında konukları bilgilendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan DİB. Str. Plan Ve Yön. Geliş. Daire Başkanı Dr. Gazi Erdem, salonda bulunan misafirlere 'Din Allah’a karşı samimi olmaktır.' başlıklı konulu bir konuşma yaptı. Erdem, “Bugün Kutlu Doğum Haftası münasebetini vesile edinmek, Türkiye’nin birçok ilinde, ilçesinde, beldesinde olduğu gibi Efendimiz (s.a.v)’e salavat getirmek üzere, ona bağlılığımızı, onun yolunda olduğumuzu, ona gerçekten ümmet olduğumuzu bir kez daha göstermek, Ya Resulallah, sendeniz, sana gelmek isteriz, yolundayız, yolunda olmak isteriz. Mahşer gününde Havuzu Kevser’in etrafında toplanmak isteriz diyebilmek için, o gün bu sözü söyleyebilmeye vesile olsun diye bugün burada bir araya gelmiş olduk. Kutlu Doğum haftaları asırlardır milletimiz tarafından her yıl kutlana gelmiştir. Adı mevlit programıdır ama mesele Efendimiz (s.a.v)’in doğumuna sahip çıkmaktır. Mesele doğumunu vesile edinerek ona sahip çıkmak. Mesele bir vesile ile adı ne olursa olsun Hz. Muhammed Mustafa (sav)’e ümmet olduğumuzu ifşa edebilme meselesiydi. Dünden bu güne milletimiz bu anlamda en güzel mevlitleri yapmıştır. Ama en güzel mevlitler hiç şüphesiz bizim insanlarımız tarafından yapılmıştır. Adeta gönlümüze üfleyen, ruhunuzu açan sözlerin Efendimiz adına söylendiğine şahit olacaksınız. Biz bu senede samimiyeti anlatmaya çalışıyoruz. Efendimiz (s.a.v) din ve samimiyet, teması altında toplantılar gerçekleştiriyoruz. Dine ve samimiyet birbirinden ayrılmayan ikilidir. Samimiyet yoksa din de yoktur. Çünkü samimiyet imanda vardır. Din samimiyetten ibarettir. Samimiyet olmadan ibadet de olmaz, kulluk da olmaz. Samimiyet, Allah’a karşı samimi olmak, Allah’a karşı kul olmak demektir. Çünkü iman onu gerektiriyor.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Kutlu Doğum haftası dolayısıyla okullar arasında yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar