Erdek'te cankurtaran gözetleme kuleleri boş duruyor

Balıkesir'in plajıyla ünlü Erdek ilçesinde cankurtaran kulelerinin boş durması deniz sezonunun açıldığı ve boğulma vakalarının arttığı şu günlerde tepki çekiyor. Vatandaşlar gönül rahatlığı ile denize girebilmek için sahilde cankurtaran...

Google Haberlere Abone ol
Erdek'te cankurtaran gözetleme kuleleri boş duruyor

Balıkesir'in plajıyla ünlü Erdek ilçesinde cankurtaran kulelerinin boş durması deniz sezonunun açıldığı ve boğulma vakalarının arttığı şu günlerde tepki çekiyor. Vatandaşlar gönül rahatlığı ile denize girebilmek için sahilde cankurtaran görevlendirilmesini istiyor.

Erdek Belediye Başkan Yardımcı Hulusi Ay, plajdaki cankurtaran kulelerinin Balıkesir Valiliği tarafından konulduğunu belirterek,"Cankurtaran gözetleme kulesi turizm amaçlı sportif faaliyetler için üç dört gün önce belediyemizden izin alınmadan getirilip plaja konuldu. Ancak kulelerdeki cankurtaran adı altında her hangi bir kişiyi görevlendirme yapılmadı. Belediye olarak bizim yetkimiz dışında gelişen bir olaydır. Görevlendirmeyi valilik yapacak. Üstümüze düşen bir görev olursa da bizde yaparız. Halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Plajlarımızda düzenlemeler yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde gerek duşlar gerekse soyunma kabinleri yapmaya başlayacağız." dedi.

Bandırma 911 Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy ise plajlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğu olduğunu belirterek, cankurtaran bulundurmayan plajlarda cezai işlemlerin uygulandığını söyledi.

Furkan Kaya isimli vatandaş ise Erdek sahiline serinlemek ve güneşlenmek için sık sık geldiğini ifade ederek, yoğun kullanılan plajda cankurtaran olmamasına anlam veremediğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar