Erciyes'te suni kar üstünde şampiyonalar düzenleniyor

Avrupa ve Türkiye'deki pek çok kayak pistinde yetersiz kar sebebiyle şampiyonalar yapılamazken sahip olduğu teknik altyapı sayesinde Erciyes'te hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes'te suni kar üstünde şampiyonalar düzenleniyor

Avrupa ve Türkiye'deki pek çok kayak pistinde yetersiz kar sebebiyle şampiyonalar yapılamazken sahip olduğu teknik altyapı sayesinde Erciyes'te hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin "Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi" projesi kapsamında hizmete sunulan suni karlama üniteleri sayesinde kayak pistleri hem kayakseverlere hizmet veriyor hem de çeşitli turnuvalara evsahipliği yapıyor.

Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, yaptığı açıklamada Erciyes Kayak Merkezi'nde Hacılar, Hisarcık ve Tekir bölgelerindeki ana pistlerin, suni karlama sistemleriyle karlanarak hizmete açıldığını söyledi. İkiler, "Kar durumunun eksik olması nedeniyle başka illerdeki spor müdürlükleri ve kulüplerimiz, il birinciliklerini yapamadıklarını ve Erciyes'teki pistleri kullanmak istediklerini söylediler. Bu illerden biri olan Ankara bölgesi kayak il birinciliği yarışmaları için Hisarcık ve Tekirkapı'da bulunan kayak pistlerini tahsis ettik. İki gün boyunca oldukça çekişmeli ve heyecanlı yarışlar oldu. Önümüzdeki hafta Kayseri il birinciliği yapılacak. Daha sonra da diğer şehirlerden gelen talepler doğrultusunda il birinciliklerini organize edeceğiz." dedi. Genel Müdür Yardımcısı İkiler, mart ayında ise Balkan Kayak Şampiyonası'nın Erciyes'te yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar