Erciyes’te 15 yeni tesis daha hizmete açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birini yapmak için başlattığı Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes’te 15 yeni tesis daha hizmete açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birini yapmak için başlattığı Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bu tesislerle birlikte yapımı tamamlanan tesis sayısı 59'a yükseldi. Erciyes'e bugüne kadar 150 milyon Euro harcadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes'in Kayseri'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi.

Erciyes'te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 15 tesisin açışı törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, oda başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 3. etap çalışmaları kapsamında saatte üç bin kişi taşıyan gondol, FIS standartlarında 12 adet kayak pisti, bin araçlık otopark ile konaklama tesislerinin yollarının tamamlandığını söyledi.

Konuşmasında Erciyes'in Büyükşehir Belediyesi'ne geçiş sürecini anlatan ve üç yıl önce temel atıldıktan sonra yapılan yatırımları dile getiren Başkan Özhaseki, toplam 59 tesis yaptıklarını ve bu yatırımlarla eskiden sadece Tekir bölgesi bulunan Erciyes'in dört kapısı olduğunu söyledi. Bu yatırımlara 150 milyon Euro harcadıklarını vurgulayan Özhaseki, "Buraya şu nedenle para harcadık. Şehirler arasında rekabet var. Zamanı doğru okuyabiliyorsanız, değişimi kavrayabiliyorsanız şehirler büyüyor ve gelişiyor. Bizim elimizde ne varsa onu değerlendirmek zorundayız. Senelerce bu dağın görüntüsünden, suyundan istifade ettik. Ama bir iş kapısı olduğunu anlayamadık. Erciyes bizim için dünyaya açılan bir penceredir. Turizmi ve hizmet sektörünü canlandıracak en önemli noktadır. İnşallah ilerde herkes görecek. Avusturya'da 700 bin nüfuslu Tirol bölgesi var. 25 bin firma turizm sektöründe çalışıyor. 55 bin çalışan var. 10 milyon turist gidiyor. Yıllık ciroları 7.5 milyar Euro. Kayseri'de binlerce fabrikamız var, ihracattan aldığımız pay 1.5 milyar dolar. Onun için burası Kayseri'yi canlandıracak en önemli noktadır diyoruz. Bacasız sanayidir. Biz belediye olarak böyle bir projenin peşine düştük. Allah'a şükür başardık. 1 -2 yıl içinde özel sektörün otelleri bittiğinde binlerce turistin buraya geldiğini göreceksiniz." dedi.

Başkan Özhaseki konuşmasının ardından milli sporcular ile kayak hocalarına plaket verdi. Kayak hocaları da Başkan Özhaseki'ye Erciyes'i bugüneler getirdiği için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes'teki açılış bir şenlik havasında gerçekleştirildi. TRT Sanatçısı Ahmet Tekkuş ile Rock grubu Koray Haklı ve Orkestrası'nın konserler verdiği açılışta çocuklar için şişme oyun grupları kuruldu. Açılış töreninde ayrıca vatandaşlara sucuk-ekmek ikramında bulunuldu. CİHAN

Yorumlar