Erciyes Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arası gerginlik yaşandı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında önceki gün çıkan kavga nedeniyle saldırıya uğradıklarını iddia eden grup, rektörlük binası önünde toplandı. Diğer karşıt grubun da rektörlüğe...

Google Haberlere Abone ol
Erciyes Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arası gerginlik yaşandı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında önceki gün çıkan kavga nedeniyle saldırıya uğradıklarını iddia eden grup, rektörlük binası önünde toplandı. Diğer karşıt grubun da rektörlüğe yürümesini polis engelledi.

Mühendislik Fakültesi kafeteryasında karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında önceki gün tartışma yaşanmıştı. İki grup arasındaki kavga polisin araya girmesiyle büyümeden engellenmişti. Saldırıya uğradıklarını ileri süren sol görüşlü yaklaşık 50 kişilik grup, rektörlük binası önünde toplandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim gelerek, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen gruptaki öğrencileri kamera kayıtlarıyla belirleyip, cezalandıracaklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Yetim, daha sonra öğrencilerden dağılmaları ve fakültelerine gitmelerini istedi. Ancak, grup ayrılmadı. ‘Direne, direne kazanacağız' sloganları atan grup adına konuşan Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Akif Çağır, daha önce de karşıt görüşlü öğrencilerin kendilerine saldırıda bulunduklarını ifade etti.

Kafeterya bahanesiyle dün çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, dayak yediğini iddia eden öğrenci, üniversite yönetiminin gerekenleri yapmadığını savundu. Grup, can güvenliklerinin olmadığını da belirterek, polisten yardım istedi.

Açıklama yapıldıktan sonra karşıt görüşlü yaklaşık 100 öğrenci de rektörlük binasına doğru gelmeye başladı. Polis bu grubun rektörlük önüne gelmesini engelledi ve temin edilen otobüslerle açıklamayı yapan grup uzaklaştırıldı. CİHAN

Yorumlar