Erciyes ülkenin bir değeri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri haline gelen Erciyes için tanıtım atağı başlatılacak.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes ülkenin bir değeri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri haline gelen Erciyes için tanıtım atağı başlatılacak. Sadece Kayseri'nin değil Türkiye'nin bir değeri olan Erciyes için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü de harekete geçti.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal'ın da katılımıyla bir toplantı yapıldı. Kayseri Erciyes A.Ş.'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda Erciyes Kayak Merkezi ve Kayseri'nin turizm değerlerinin uluslararası alanda tanıtılması konusu masaya yatırıldı. Toplantıya, Genel Müdür İrfan Önal ve Kayseri Erciyes A.Ş. yetkililerinin yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve turizm işletmecileri katıldı.

Toplantıda Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes Master Planı çerçevesinde yapılanlar ve projenin vizyonu hakkında bilgiler verdi. Türkiye'nin sadece deniz ve kumsal olarak bilindiğini ve kış turizminde de ayrı bir tanıtma hamlesine girilmesi gerektiğini belirten İkiler, özellikle uluslararası fuarlarda "Winter in Turkey" teması altında Türkiye'deki tüm kayak merkezlerinin olacağı bir stant konseptinin oluşturulması ve ülke olarak Türkiye'deki kış turizminin tanıtımı için stratejiler belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlara hayran kaldığını belirterek, Mehmet Özhaseki gibi bir başkana sahip olmaktan dolayı Kayseri ilinin çok şanslı olduğunu söyledi. Erciyes Kayak Merkezinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Önal, "Bundan sonra artık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü olarak biz de Erciyes Kayak Merkezi'ni uluslararası mercilerde tanıtmaya başlayacağız. Kayseri, yatırımları ve gelişimiyle örnek bir şehir olmakla birlikte, üniversite, kamu ve özel sektörün koordineli çalışmasından dolayı da başarıyı hak eden bir şehir. Çok yakın bir süreçte Kayseri ilinin ve Erciyes Kayak Merkezi'nin dünya çapında bir turizm destinasyonu olacağını düşünüyorum" dedi. CİHAN

Yorumlar