Erciyes Türk Kurultayı yapıldı

Kayseri’nin Erciyes Dağı Tekir Yaylası bölgesinde Erciyes Türk Kurultayı yapıldı. Kurultaya çok sayıda Ülkücü katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kurultay Filistin, Irak’taki Türkmen bölgesinde ve Suriye’de zulüm altında...

Google Haberlere Abone ol
Erciyes Türk Kurultayı yapıldı

Kayseri’nin Erciyes Dağı Tekir Yaylası bölgesinde Erciyes Türk Kurultayı yapıldı. Kurultaya çok sayıda Ülkücü katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kurultay Filistin, Irak’taki Türkmen bölgesinde ve Suriye’de zulüm altında bulunan Müslüman ve Türkler için dua edildi.

Tekir Yaylası'nda gerçekleştirilen Erciyes Türk Kurultayı'na Kayseri ve Türkiye genelinde çok sayıda Ülkücü katıldı. Irak’taki Türkmenlerden, Azerbaycan başta olmak üzere Türk cumhuriyetlerinden gelenler de vardı. Kurultayın açılışı, yurt dışından gelen misafirlerin yaptığı konuşmaların ardından yapıldı. Kur’an-ı Kerim okundu ve zulüm altındaki Müslümanlar için dualar edildi. Ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kurultayın açılış konuşmasını Necip Dinçer yaptı. Dinçer, hükümetin dış politikasını eleştirdi ve yapılanların yanlışlığına dikkat çekti. Daha sonra İsmail Türüt, Ozan Arif gibi sanatçılar konser verdi.

CİHAN

Yorumlar