Erciyes, Kayseri'yi dünyaya açacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sezonun açılışı için Erciyes'e çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes, Kayseri'yi dünyaya açacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sezonun açılışı için Erciyes'e çıktı. Özhaseki burada yaptığı açıklamada "Erciyes Kayserimizi dünyaya açacak bir penceredir." dedi. Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes'te 150 milyon Euroluk bir yatırım gerçekleştirdiğini kaydetti.

Erciyes'te 2013-2014 kayak sezonu açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ile kayak sezonunun açılışı için Erciyes'e çıktı ve burada basın mensuplarına açıklamalar yaptı. 2013-14 kayak sezonunun şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Özhaseki, yaz boyunca Erciyes'te hummalı bir çalışma yapıldığını belirtti. Özhaseki şöyle konuştu: "Yaz boyunca, yeni pistler yaptık. Pist uzunluğumuz 102 kilometreyi buldu. Bu, dünya standartlarında önemli bir mesafedir. İki hizmet binamız otel olarak açılıyor. 10 kişilik yeni gondolları hizmete sunduk. Eski teleferiklerle 23 dakikada çıkılıyordu ve etrafı açık olduğu için insanlar üşüyordu. Bu gondollarla ailece binilen bir ortamda 4 dakikada çıkılabiliyor. Ayrıca otoparklarımızı bitirdik."

Erciyes'e çok önem verdiklerini dile getiren Başkan Özhaseki, yapılan yatırımın ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Erciyes'in Kayseri'yi dünyaya açacak bir pencere olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Erciyes'te bu sezon Balkan şampiyonası yapılacak. Önümüzdeki yıllarda Avrupa şampiyonaları ve olimpiyatlar yapılacak. Erciyes'ten dolayı binlerce kayakçı Kayseri'ye gelecek ve Kayseri'yi, Türkiye'yi tanıyacak. Burada binlerce gencimiz iş bulduğu gibi, Kayseri'de hizmet sektörü patlayacak. Bir belediye olarak şükürler olsun ki böyle ağır bir yükün altından kalktık." dedi.

"İLKLERE İMZA ATTIK"

Büyükşehir Belediyesi olarak birçok ilke imza attıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, "Birçok belediye borç batağındayken bizler hiç kimsenin aklına gelmeyecek devasa projeleri hayata geçiriyoruz. Mesela Yamula Barajı bir ilktir. Stadyum ilktir. Yaptığımız stat projesi bütün şehirlerde uygulanması için model alındı. İlk etapta 25 ilde yapılıyor. Terminal gibi bir hizmeti kamunun cebinden para çıkmadan yapmak ilktir. Harikalar Diyarı gibi 700 dönüm üzerine bir merkezi yapmak her belediyenin harcı olmayan bir iştir. Erciyes'te Kayseri'yi dünyaya tanıtacak böyle bir proje ilktir. Emeği geçen birçok arkadaşım var. Ekibimle gurur duyuyorum. Gece yarısına kadar benimle beraberler. Mesai kavramları yok. Telefonları hiç susmaz." diye konuştu.

"TANITIMA BAŞLADIĞIMIZDA BİNLERCE TURİST GELECEK"

Karlama ünitelerinden de bahsederek, yoğun tipi nedeniyle pistlerde yetersiz olan karı karlama üniteleri sayesinde tamamladıklarını vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Karlama makinelerinin biriktirdiği karla pistleri hazır hale getiriyoruz. Ayrıca 3400 metrelere kadar gondollarla çıkılıyor. Pistleri hazırladık, oralarda da kayılabiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde 3400 metrelere kadar çıkıp kayak yapma imkanını kolay kolay bulamazsınız." dedi.

Büyük reklamlara ve tanıtıma girmemelerinin nedenini de açıklayan Özhaseki, "Tanıtıma girmememizin tek nedeni konaklama tesislerinin henüz yapılmaması. Dokuz otelin temelini attık. Baharla birlikte 10 otelin daha temelini atarız. Oteller bittikten sonra reklam kampanyalarını yaparız ve binlerce insan gelir." şeklinde konuştu.

"150 MİLYON EURO HARCADIK"

Erciyes'e bugüne kadar toplam 150 milyon Euro harcadıklarını ve halen devam eden bazı projelerin bulunduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Eskiden misafirlerimizi Erciyes'e sıkılarak getirirdik. 40-50 baraka vardı. Her taraf çöplüktü. Getirdiğimiz misafirimize mahcup olurduk. Şimdi o çirkinliklerin hiçbiri kalmadı. İftihar edebileceğimiz bir manzara çıktı." ifadesini kullandı.

Başkan Özhaseki yaptığı açıklamanın ardından bürokratlar ve basın mensupları ile birlikte gondola binerek 3400 metrelere çıktı. Erciyes'e gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Özhaseki, istekleri kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdi. Bu arada Başkan Özhaseki'nin kararıyla Erciyes'e çıkarak sezonu açan binlerce kayaksever, hafta sonu mekanik tesislerden ücretsiz yararlandı. CİHAN

Yorumlar