Erciyes İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen diploma törenine Erciyes Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Erciyes İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen diploma törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Bayraktarlar Merkay Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Çağlıişlek ile mezun olan öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

Tören, mezun öğrencilerin ellerinde meşalelerle mehter marşı eşliğinde sahneye çıkmaları ve törene katılanları selamlamaları ile başladı. Törende, Erciyes Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gönderdiği mesaj ile Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Mezuniyet töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, içinde yaşadığımız dünyanın çok karmaşık, algılanması zor bir dünya haline geldiğini ifade ederek, “Belki Ortaçağ'da birkaç yüzyıl içerisinde meydana gelen olaylar, dikkat ederseniz, geriye doğru baktığımızda birkaç yıl içerisinde çok daha karmaşık olarak, çok daha güç bir şekilde karşımıza çıkıyor. Birini anlamadan başka bir olayla karşılaşıyoruz. Yarın neyle karşılaşacağımızı tahmin edemiyoruz. Sanayi ve teknoloji olarak insanlık o kadar ileri noktalara geldi ki, onları kullanmakta zorluk çekiyoruz. Önümüzde bambaşka bir dünya var. Dünya büyük bir köy haline geldi.” dedi.

Bu gelişmelere rağmen, insanlığın çözemediği ve her zaman yokluğunu hissettiği bazı eksiklikler bulunduğuna dikkati çeken Keleştemur, şöyle devam etti: ''İşte bu eksiklikler, bizim medeniyetimizde, mensubu olduğumuz dinimizdeki meseleler. Ama biz bunları ne kadar iyi anlıyoruz, ne kadar iyi özümsüyoruz, ne kadar uyguluyoruz. Burada ciddi bir soru işaretiyle karşı karşıyayız. Eğer bunlar gereği kadar yerine getirilseydi, çekilen sıkıntılar, Ortadoğu'da yaşanan olumsuzluklar, bizi de etkileyen olaylar olmayacaktı veya başka türlü olacaktı. Bugün İslam coğrafyası ne yazık ki her gün kanla, barutla, silahla ve ölümle sarsılıyor. Biz bunları seyrediyoruz, çözüm bulamıyoruz. İşte temel iş, siz hocalarıma ve burada yetişen gençlere düşüyor. Çünkü insanlığın karşı karşıya bulunduğu problemlerin çözümünü en iyi anlayacak, en iyi özümseyecek ve insanlığa yeni çözümler üretecek olan sizlersiniz.''

Konuşmaların ardından mezun olan yaklaşık 400 öğrenciye diplomalarının ve hediyelerinin verilmesi gerçekleştirildi. Dönem birincisi Serpil Dinç'e, dönem ikincisi Amina Büşra Koçmazer ve üçüncü bitiren Sümeyya Yapıcı’ya diplomaları ve ödülünü ERÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Öztürk ve protokol üyeleri de diğer mezun olan öğrencilerin diploma ve ödüllerini verdi.

Dönem birincisi Serpil Dinç'in yaş kütüğüne plaket çakması, normal öğretim ve ikinci öğretim mezunlarının diplomalarını almaları ve öğrencilerin kep fırlatmaları ile tören sonla erdi. İlahiyat Fakültesinden başarılı bir şekilde mezun olan Selma Dede, mezuniyetini; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk, ailesi ve arkadaşları ile birlikte fotoğraflar çektirerek kutladı. CİHAN

Yorumlar