Erbeyin: Peygamber Efendimiz'in verdiği ders tam anlaşılamadı

MHP Denizli eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin, bugün İslam toplumlarının içine düştüğü sosyal, siyasal ve ekonomik açmaz ve kargaşaların, Hz.

Google Haberlere Abone ol
Erbeyin: Peygamber Efendimiz'in verdiği ders tam anlaşılamadı

MHP Denizli eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin, bugün İslam toplumlarının içine düştüğü sosyal, siyasal ve ekonomik açmaz ve kargaşaların, Hz. Muhammed (SAV)'in yeterince anlaşılamadığının delili olduğunu söyledi. Erbeyin, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Doğru olunuz, doğruluğa yöneliniz.’ hadisiyle asırlar öncesinden insanlığa mana yüklü bir ahlâk dersi vermiştir. Bu ders, hâlâ tam anlaşılamamıştır. Peygamber Efendimiz, Allah’ın doğru yolunu insanlara göstererek peygamberlik görevini mükemmelin doruklarında tamamlamıştır. Bizler hayatımıza her zaman, onun sözleri ve onun yaşadıklarından ibret alarak yön vermeliyiz.” dedi.

Hz. Fahr–i Kâinat (SAV)'ın sözlerinin, yaşayış ve hayatı algılama biçiminin herkes için çok önemli öğütler içerdiğini vurgulayan Av. Erbeyin, “Bir zamanlar insanlığı aydınlatan İslam coğrafyasının, bugün ne yazık ki kan, gözyaşı ve terör belasıyla anılır olması, Müslümanların hiç haketmediği bir manzaranın resmini çizmektedir. Hoşgörünün ve sevginin dili olan İslam’ın yanlış yorumu, çıkar ve gündelik heveslere alet edilmesi maalesef çarpık, bunalımlı bir toplum ve devlet hayatının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu itibarla âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in ashabı tarafından daha iyi anlaşılmasına, idrak edilmesine ve örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar