Erbakan: Pirinç çuvalının içindeki siyah taşlar ayıklandı sıra beyaz taşlarda

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin son 10-15 yıl içerisinde üç büyük sınavdan geçtiğini ve pirinç çuvalı içindeki siyah taşların ayıklandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erbakan: Pirinç çuvalının içindeki siyah taşlar ayıklandı sıra beyaz taşlarda

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin son 10-15 yıl içerisinde üç büyük sınavdan geçtiğini ve pirinç çuvalı içindeki siyah taşların ayıklandığını söyledi. Erbakan, “Arkasından çuvalın içindeki küçük siyah taşlar ayıklandı. Şimdi ise en zoru olan pirincin içindeki beyaz taşların ayrışması gerekiyor. En zor sınav da budur.” dedi.

Milli Görüş davasından ayrılanları pirinç çuvalı içindeki siyah taşlara benzeten Fatih Erbakan, davaya sadık olarak kalanların sınavdan başarıyla geçtiğini ancak karşılaşacakları zor bir sınavın kaldığını, bunda da pirinç çuvalı içine karışmış beyaz taşların ayıklanması sorunu olduğunu ifade etti.

54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için 'Erbakan'ı Anma ve Anlama Konferansı' düzenlendi. Erbakan Vakfı Samsun Şubesi tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ve çok sayıda davetli katıldı. Salonu dolduran Milli Görüşçülere seslenen Fatih Erbakan, davaya gönül veren kimseler olarak son 15 yıl içerisinde üç büyük sınavdan geçtiklerini dile getirdi. Erbakan, “Bir pirinç çuvalının içindeki iri siyah büyük taşların ayıklanması gerekiyordu, siz 10 sene, 15 sene önce bu iri taşları ayıklayarak sınavdan başarıyla geçtiniz. Elbette sınavlar ve çileler bununla sınırlı kalmayacaktı. Sadık, samimi dava adamları olarak bunun arkasından bir imtihanla daha yüzleştiniz. Bu defa pirinç çuvalı içindeki küçük siyah taşların pirinçlerden ayrışması gerekiyordu. Bu, ilkinden daha da zor bir imtihandı. Sizler Erbakan Hoca'yı doğru anlayan Milli Görüşçüler olarak bu ikinci çetin imtihanı da alnınızın akıyla geçtiniz. Bunun arkasından en son olarak şimdi de üçüncü, belki de en zor imtihanla karşı karşıyasınız. Pirinç tanelerinin arasına gizlenmiş ilk bakışta aynen beyaz pirinç taneleri gibi duran küçük beyaz taşların ayrılması ve ayıklanması gerekiyor. Sizler ferasetinizle, şuurunuzla bunları da ayırt ediyorsunuz Cenabı Allah'a şükürler olsun, bu imtihanı da kazanıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu burada bulunabilenlere, ne mutlu Erbakan Hoca'yı ve Milli Görüşü doğru anlayabilenlere.” şeklinde konuştu.

"HİÇ GULU GULU DANSI YAPMAYIN"

Erbakan’ın vefat etmesiyle din düşmanları ve Siyonistlerin, Erbakan Hoca öldü diye sevinmemeleri gerektiğini anlatan Fatih Erbakan, “Onun tabiriyle ‘Hiç gulu gulu dansı yapmayın’ onun sancağını emanet alan ve taşıyan yüzbinlerce Milli Görüşçü var ve onun sancağı kıyamete kadar taşınmaya devam edecek inşallah. Onun vefatı ile adil bir dünya düzeni hedefinin ortadan kalkığını zannetmeyin. Bu şuurlu Milli Görüşçüler İslam birliğini yeniden sağlayacak, yeni bir dünyayı tesis edecek ve sizin zulmünüz yüzünden Filistin’deki ambargonuz sebebiyle ilaç bulamadığı için ölen bebeklerin hesabını soracaktır.” diye konuştu.

Necmettin Erbakan'ın, ciltler dolusu eserler yazılsa tam anlatılamayacağını ifade eden oğlu Fatih Erbakan, dünyanın yaşanabilir bir dünya olması ve İslam’ın yaşanabilmesi için Erbakan’ın koyduğu ilke ve prensiplere bağlı kalarak mücadele edeceklerinin altını çizdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti, merhum Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan ve Fatih Erbakan’ın konuşmasıyla devam eden programda, Fatih Erbakan’ın konuşması sık sık Mücahit Erbakan sloganları ile kesildi. Program, Fatih Erbakan’a plaket takdimi ile sona erdi.




CİHAN

Yorumlar