Erbaa'da çeyiz dükkanında patlama: 8 yaralı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 3 katlı bir binanın giriş katındaki çeyiz dükkanın da patlama meydana geldi. Doğalgazdan kaynaklandığı ileri sürülen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı. Durumu ağır olan yaralılardan 3'ü Tokat...

Google Haberlere Abone ol
Erbaa'da çeyiz dükkanında patlama: 8 yaralı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 3 katlı bir binanın giriş katındaki çeyiz dükkanın da patlama meydana geldi. Doğalgazdan kaynaklandığı ileri sürülen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı. Durumu ağır olan yaralılardan 3'ü Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay, Ertuğrul Gazi Mahallesi, İstasyon Caddesi'nde saat 16.40 sıralarında perde dikim faaliyet gösteren İsmail Gök'e ait çeyiz dükkanının bodrum katında meydana geldi. Patlamanın etkisiyle dükkan harabeye dönerken, iş yerinin çevresinde bulunan binalarda da maddi hasar oluştu. Olayın ardından dükkanın bulunduğu bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Patlama sırasında ilk belirlemelere göre işyeri sahibi İsmail Gök ile yanında bulunan eşi Rabia Gök, küçük kızları Elif Gök ile patlama anında caddeden geçen Sudenaz Eren, Fahri Şenel ve kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan yaralılardan 3'ü ise Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İtfaiye ekipleri patlama sonrası oluşan yangına müdahale ederken, dükkan da başka kişi olup olmadığı araştırılıyor.

Patlama hakkında açıklama yapan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, "İddialarda doğalgaz patlaması olduğu söyleniyor, fakat işletmede doğalgaz bulunmamaktadır. Olayı haber alır almaz itfaye ve kurtarma ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş, gerekli müdahaleler vaktinde yapılmıştır." dedi.

İşyerine komşu olan esnaflardan Cevdet Demirel ise ani ve çok yüksek sesli bir patlamanın meydana geldiğini ifade ederek, "Patlama öyle şiddetliydi ki dükkandan çıkan parçalar karşı binanın camlarını parçaladı. İşletmenin alt katında yanıcı maddeler vardı, bulardan kaynaklandığını tahmin ediyoruz." şeklinde konuştu.

Polis ekipleri olay hakkında inceleme başlattı. CİHAN

Yorumlar