Entegre et tesisleri, Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getiriliyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibi, belediyeye ait dış birimlerde de yenilikler yapmaya devam ediyor. Aksaray Belediyesine ait olan entegre et tesislerinin Avrupa Birliği Standartlarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar devam...

Google Haberlere Abone ol
Entegre et tesisleri, Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getiriliyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibi, belediyeye ait dış birimlerde de yenilikler yapmaya devam ediyor. Aksaray Belediyesine ait olan entegre et tesislerinin Avrupa Birliği Standartlarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığından bir heyetin, önümüzdeki hafta Aksaray’a gelerek entegre et tesisinde inceleme yapacağı belirtildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, belediyeye ait mevcut entegre et tesislerinin daha modern hale getirilmesi için hazırladıkları projeyi Ankara’ya götürerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onayına sundu. Aksaray Belediyesi Entegre et tesislerinin modernizasyon projesi Bakanlığın ruhsat servisinde incelemeye alındı.

Başkan Yardımcısı Baydar, entegre et tesislerinin daha modern olması, AB standartlarına uygun hale getirilmesi için proje hazırladıklarını ve bunu bakanlığın onayına sunduklarını ifade eden Baydar şunları söyledi: “Belediyemize ait olan entegre et tesislerimizin Avrupa Birliği Standartlarına uygun hale dönüştürülmesi için modernizasyon projesi hazırladık. Tabi bu projemizde tesisin içi ve dışı tamamen yenilenecek. Krom paslanmaz çelik olacak. Et yüklemeleri robotlar tarafından yapılacak. Et parçalama işi otomatik hızarlarla yapılacak. Sakadatlar ise çıkarıldıktan hemen sonra paketlenecek. Kısaca entegre et tesisimiz hijyenikliği ve modernizasyonu ile Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getirilerek halkımıza ve kasap esnaflarımıza en güzel şekilde hizmet verecektir. Yine bu proje kapsamında önümüzdeki hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bir heyet Aksaray’a gelerek belediyemize ait entegre et tesisimizde inceleme yapacak.”

Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Ankara’da ki temasları sırasında Çubuk ilçesindeki entegre et tesislerinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar