Enis Berberoğlu'na cenazeye katılım izni

MİT TIR'ları davasında mahkumiyet alan Enis Berberoğlu'na kayınpederinin cenazesine katılma izni verildi

Google Haberlere Abone ol
Enis Berberoğlu'na cenazeye katılım izni

Sonhaberler | Haber Merkezi

MİT TIR'ları davasından 25 yıl hapse mahkum edilerek tutuklanan Enis Berberoğlu'nun kayınpederi Murat Aydın dün saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti. 84 yaşında vefat eden Aydın, Hürriyet'in eski yazarlarından Oya Berberoğlu ve Bayram Aydın'ın babasıydı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na kayınpederinin cenazesine katılabilmesi için bir günlük izin verildi. İznin ardından Berberoğlu, cenazeye katılmak üzere Maltepe Cezaevi'nden ayrıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Küçükköy Merkez Camii'ne getirilen Berberoğlu'nu eşi Oya Berberoğlu karşıladı. Enis Berberoğlu, babasını kaybeden eşi Oya Berberoğlu'na sarıldı. Cenazeye çok sayıda CHP milletvekili de katılıyor.

Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün'ün dilekçesini değerlendiren mahkemenin karar metninde, "Sanık Kadri Enis Berberoğlu'nun kayınpederi Murat Aydın'ın cenaze törenine katılmak üzere, kendisinin ve yanına refakat edecek güvenlik personelinin gidiş geliş yol masrafları sanık tarafından karşılanmak kaydıyla, gerekli güvenlik tedbirleri alınıp yeteri kadar dış güvenlik görevlisi görevlendirilmek suretiyle, cenaze işlemlerinin İstanbul İli Sarıyer ilçesinde yapılacağı da gözetilerek, 24/06/2017 günü saat 18:00'a kadar izin verilmesine" ifadeleri yer aldı. 

Yorumlar