Engin Alan, annesini son yolculuğuna uğurladı

Balyoz davası hükümlüsü emekli Korgeneral Engin Alan, cezaevinden iki gün özel izinle annesi Ayşe Alan'ın cenazesine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Engin Alan, annesini son yolculuğuna uğurladı

Balyoz davası hükümlüsü emekli Korgeneral Engin Alan, cezaevinden iki gün özel izinle annesi Ayşe Alan'ın cenazesine katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da cenazeye katılarak Alan'a taziyelerini iletti.

Ayşe Alan'ın cenaze namazı, ikindi vakti Eyüp Sultan Camii'nde kılındı. Engin alan, cenaze namazına iki günlük özel izinle katıldı. İkindi namazından önce Eyüp Sultan Camii’ne gelen Alan, eşi Nevin Alan’la birlikte burada taziyeleri kabul etti. Camiye ilk gelenler arasında eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, emekli Orgeneral Edip Başer, eski bakanlardan Murat Başesgioğlu vardı.

İstanbul'da ilk önce partisinin Eyüp İlçe Başkanlığı’na gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, burada bir süre kaldı. Camiye yaya olarak geçen Bahçeli, gazetecilerin, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı. Bahçeli’yi, Eyüp Sultan Camii’nin bahçesinde Engin Alan karşıladı. Burada tokalaşan ikili, daha sonra cenaze namazının kılınacağı alana geçti. Bahçeli’nin girişinde yer darlığından dolayı kargaşa yaşandı. Cenazenin yanına geldiklerinde Bahçeli ve Alan, bir süre sohbet etti. Cenaze namazına emekli askerler ve çok sayıda partili de katıldı.

Namazın ardından dualarla omuzlara alınan tabuta, Engin Alan ve Devlet Bahçeli birlikte omuz verdi. Cenazenin dışarı çıkarılması sırasında bahçede bekleyen partililer, 'Ya Allah Bismillah Allahuekber’ diyerek tekbir getirdi, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ şeklinde slogan attı.

Ayşe Alan, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Alan, önceki gün 89 yaşında vefat etmişti.

CİHAN

Yorumlar