Engelsiz yaşam projesi engelli gençlere umut oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kurumun ortaklaşa hazırladıkları ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele’ projesi başladı.

Google Haberlere Abone ol
Engelsiz yaşam projesi engelli gençlere umut oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kurumun ortaklaşa hazırladıkları ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele’ projesi başladı. Engelli gençler için adeta umut kapısı olan proje her hafta yapılacak.

Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Cizre Gençlik Merkezi Özel Deniz Rehabilitasyon Merkezi, Özel İlkadım Rehabilitasyon Merkezi ve Engelsiz Hayat Derneği işbirliği ile hazırladığı 'Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele' projesi başladı. Bu proje ile ilçede bulunan yaklaşık 110 engelli genç basketbol, futbol, judo, boks, masa tenisi, atletizm, halk oyunları ve müzik branşlarındaki aktivitelere katılmaya başladı. Aktivitelerin yapılacağı günü sabırsızlıkla bekleyen gençler neşe ve heyecan içerisinde Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerine akın etti. İlk günün ilk etkinliği futbol oldu. Futbol oynamak için talepte bulunan 20 genç, antrenörler Mevlüt Çeber ve Abdullah İde denetiminde yapılan çalışmalarda doya doya eğlendi. Antrenörler Enver Yılmaz ve Ümit Udül denetimindeki basketbola katılan 19 genç ve satranç yapmak isteyen 6 genç de zevkli dakikalar geçirdi.

İkinci güne Antrenörler Zahit Sevinik ve Cudi Çelik denetimindeki boks çalışması ile başlayan gençler masa tenisi ve voleybolda da maharetlerini gösterdi. Çalışmaların en renkli ve eğlencelisi müzik ve halk oyunlarında yapılan çalışmalar oldu. Müzik öğretmenlerine neşe ile eşlik eden ve halk oyunları çalışmalarında halay çeken gençlerin eğlenceli dakikalar geçirdi. Judo ve atletizme katılan gençler de antrenörlerini dikkatle dinleyerek yeni tanıştıkları sporları en iyi şekilde yapmaya gayret etti. Gençler antrenörleri ile gelecek hafta buluşmak üzere vedalaşarak evlerine servislerle gönderildi. Yine proje kapsamında Cizre Halk Eğitim Merkezi'nde 20 gencin katıldığı bilgisayar kursu cumartesi ve pazar günleri devam ediyor.

Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, “Gençler aktivitelere katılmak için evlerinden Kaymakamlık tarafından tahsis edilen servislerle alınmakta, aktiviteler sonrası yine servislerle evlerine bırakılmaktadır. Bu proje tüm engelli gençlerimize açıktır ve tamamı ile ücretsizdir. Her hafta yapılacak bu etkinliklere katılmak isteyen engelli gençlerin kendileri veya aileleri aracılığıyla Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri veya Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün 0-486-6161505 numaralı telefonunu aramaları yeterli olacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar