Engelsiz yaşam için binlerce kişi yürüdü

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi ve Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uyulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nun birlikte hazırladığı 'Engelleri Aşalım, Bir Kalpte Buluşalım' projesi kapsamında binlerce kişi yürüdü.  &nbsp

Google Haberlere Abone ol
Engelsiz yaşam için binlerce kişi yürüdü

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi ve Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uyulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nun birlikte hazırladığı 'Engelleri Aşalım, Bir Kalpte Buluşalım' projesi kapsamında binlerce kişi yürüdü.

    Engelli ve engelsiz insanların bir arada yürüdüğü 'Engelsiz Yaşam Yürüyüşü' coşkulu bir şekilde 100. Yıldan başlayarak, Atatürk Parkı'nda son buldu. Yürüyüşün ardından Atatürk Amfi Tiyatrosu'nda engellilerin hazırladığı şarkı söyleme, zeybek gibi birçok etkinlik halkla buluşturuldu. Hazırlanan etkinlikler sunulurken bazı insanlar gözyaşlarını tutamadı.

    Etkinlikler kapsamında duygu ve düşüncelerini dile getiren Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, “Engelliler haftası içindeyiz. Bu hafta münasebetiyle bütün Ünyeliler, biz milli eğitim camiası olarak başta Ticaret Lisemiz, Eğitim uygulama okulumuz olmak üzere birçok okulumuz bu kampanyaya destek verdik. Ben huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum. Tabi ki engelliler hayatın bir gerçeği. Hepimizde şu aşamada sağlıklıyız ama yarın bir saat sonra ne olacağımız belli değil. Bu duruma hepimiz düşebiliriz. Engellilerin hayat içinde bu hayatı yaşarken çevrede sokakta caddede hayatın her aşamasında ne gibi zorluklarla karşılaştığını hep birlikte yaşamak yaşatmak ve hissetmek istedik. Bu aşamada birçok etkinlik oldu. Yürüyüşümüzü hep birlikte gerçekleştirdik. Yarı ağaç dikme çalışması olacak. Bir sonraki gün kapalı spor salonunda engelli öğrencilerimizin hazırladığı program var. 22’sine kadar on gün boyunca dolu dolu bu haftayı hep birlikte canlı tutmaya çalışacağız. Temel amacımız engelli kardeşlerimizin hayattaki mücadelesine yardımcı olmak ve bunları hissetmek.”

    Geçen sene ilkini bu sene ise ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Dursun Ali Akın, “Bu konuda bizlere katkıda bulunan Ünye Belediyesi, Ünye halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Yaklaşık bin 500 kişiye yemek ikramımız olacak. Yemek konusunda da bizlerden desteklerini esirgemeyen gönül dostlarımıza bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

    Ünye Fehmi Cerrahoğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Keleş, 'Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım' yürüyüşüne Ünye standı verdi. Ünye engellisine sahip çıkma noktasında bugün çok başarılıydı. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz engellilerimizin sosyal hayat içerisinde daha fazla yer alabilmelerini ailelerini bu konuda cesaretlendirme amaçlı bu yürüyüşü yaptık.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar