Engellilerle empati kurdular

İstanbul'da engellilerle ilgili açılan fuara katılan vatandaşlar, engellilerle empati kurabilmek için gözleri kapalı yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Engellilerle empati kurdular

İstanbul'da engellilerle ilgili açılan fuara katılan vatandaşlar, engellilerle empati kurabilmek için gözleri kapalı yürüdü. Fuar katılımcıları, kısa mesafede bile çok zorlandıklarını söyledi.

Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi’nde ‘Engelsiz Yaşam Fuarı’ açıldı. Fuarda engellilerin hayatını kolaylaştıracak çok sayıda ürün görücüye çıktı. Kadıköy Belediyesi tarafından projelendiren empati sahnesinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Görme engellilerin yolda yürürken yaşadığı zorluklara ve sorunlara dikkat çekmek için kurulan empati sahnesinde gözleri kapatılan vatandaşlar ellerindeki bastonla platformda yürümeye çalıştı.

Empati sahnesinde yürüyen Mehmet Sarcan, dünyayı görmeden hayatı ne zorluklarla devam ettirdiklerini insanın görmeyince anladığını belirtti. Sarcan, “Az önce yaşadık o kısacık sahne biz ömrümüz boyunca yetecek bir sahneydi. Vatandaşlara şunu tavsiye etmek istiyorum. Engelli olmak basit bir şey değil ama engellinin ihtiyaç duyduğu şeyleri yapmak basit bir şey. Yürürken çok zorlandım düşünün karanlıktasınız, dipsiz bir kuyudasınız ne bir ışık var ne de başka bir şey.” ifadelerini kullandı.

Görme engelli vatandaş ise, Bu bizim empati sahnesi dediğimiz bir sahne burada amaç görenleri engelliler gibi empati kurmak. Buradaki amaç gören insanların engellilerin yaşadığı durumu hissetmesini sağlamak. Bunu proje olarak başlattık ve çeşitli noktalara empati sahneleri kurarak vatandaşlarımızı bir görme engellinin yürürken neler yaşadığını hissettirmek amacıyla gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar