Engellilerin Memuriyet Sınavı

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-EKPSS) 81 il merkezinde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Engellilerin Memuriyet Sınavı

Adaylar engel durumlarına göre kendilerine yöneltilen 60 cevaplamaya çalışacak. Yeni düzenlemeyle söz konusu sınavla kamuya sadece memur değil işçi de alınacak. 

Yaklaşık 66 bin engellinin başvurduğu 2014-EKPSS saat 10.00 itibariyle başladı. Sınav 81 il merkezinde tek oturum halinde gerçekleştirilecek. Sabah saatlerinden itibaren sınav merkezleri önüne gelen adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınava girecekleri salonlara alındı. Sınav salonları ise adayların engel durumuna göre belirlendi. Adaylar genellikle binaların giriş katlarındaki salonlarda sınava girdi. Görevliler, adaylara yardımcı olarak yerlerine oturmalarını sağladı. Adaylar, engellilik durumlarına göre hazırlanan 60 soruyu sınav süresince cevaplamaya çalışacak. Adaylara yöneltilen sorular aynı olurken yine engellilik durumuna göre bazı adaylara ek süre verilecek. 

Sınav hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, yapılan değişiklikle eski adı ÖMSS olan sınavın adı EKPSS olduğunu söyledi. Çiftçi ‘özürlü’ sözcüğünün ‘engelli’ olarak değiştirildiğini ifade etti. Aylin Çiftçi, yapılan sınavla kamuya sadece memur alınmayacağını aynı zamanda işçi de alınacağı bilgisini verdi. Çiftçi, adaylara engeline göre ek süre, büyük puntolu soru kitapçığı, okuyucu ve işaretleyici yardımı sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Adaylar iki geçerli olacak sınav sonucunu ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilecek.

Yorumlar