Engellilerin hayatının kolaylaşmasını TSE sağlayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında engellilerin yaşamları için erişilebilirlik izleme ve denetleme yönetmeliği kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, gerçek kişi...

Google Haberlere Abone ol
Engellilerin hayatının kolaylaşmasını TSE sağlayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında engellilerin yaşamları için erişilebilirlik izleme ve denetleme yönetmeliği kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, gerçek kişi ve özel hukuk tüzel kişilerinin sorumluluğunda bulunan umuma açık hizmet veren özel yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçları için TSE tarafından yapılarak komisyonlara sunulacak.

Protokol kapsamında tespit görevlilerinin yetkinlik kriterlerinin belirlenmesi, TSE Erişilebilirlik İnceleme Programı'nın hazırlanması, TSE tarafından tespit sonuçlarının Ulusal Erişilebilirlik İzleme Sistemi'ne veri girişi yapılarak Bakanlık ile paylaşılması hususları yer alıyor. TSE Genel Müdürlüğü’nde yapılan işbirliği protokolü imza törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ve kurumların ilgili yetkilileri katıldı.

Protokolde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, engelli vatandaşların toplumsal yaşamda rahat olabilmeleri için çalıştıklarını ifade etti. Ayşenur İslam, “Engelli vatandaşlarımızın hayata katılmaları ve aktif olabilmeleri için özel çalışmalar yapıyoruz. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve onları hayatın içerisinde her alanda var görebilmek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın en önemli gündem maddelerinden biri. Evrensel değerler doğrultusunda engelin derecesi ne olursa olsun insan onuruna yakışır bir hayat sürebilmeleri ve toplumda yer almaları önümüze koyduğumuz en önemli hedeflerden biri. Bu kapsamda başta belediyeler olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlarımızın, açık alanlarımızın engellilere uyumlu hale getirilmesi için çaba sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise engellilerin her alanda hayata katıldığını söyledi. Işık, şöyle dedi: “Eğitimden sağlığa, turizmden bilime kadar pek çok alanda engellerimiz hayatın içinde. Onlar mutlu oldukça toplumun mutluluk düzeyi artıyor. Engellilerimizin engelsiz yaşam için yapılan her türlü çalışma gerçekten en hayırlı ve güzel çalışmalardır.” Bakan Işık ve Bakan Ayşenur İslam, daha sonra TSE Genel Müdürü ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü işbirliği protokolünü imzaladı.

CİHAN

Yorumlar