Engellilerin 'engelsiz sinema' keyfi

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ilçede yaşayan engellileri sinemaya götürdü.

Google Haberlere Abone ol
Engellilerin 'engelsiz sinema' keyfi

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ilçede yaşayan engellileri sinemaya götürdü. İlk defa sinemada film izleyen engelliler heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, üyelerinin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. En büyük isteklerinden belediyeye ait kültür merkezinde düzenlenen programlara katılmak olduğunu aktaran Ateş, “Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’e bu isteğimizi ulaştırdık. Sağ olsun bizim bu projemizi hemen uygulamaya koyarak engellerimizin ve yaşlıların rahatça kullanabileceği bir asansörü burada hizmete koydu. Engelli kardeşlerimiz ilk defa sinema izleme imkanı buldu. Aileleri veya yakınları ile sinemaya gelen engelli kardeşlerimiz tekerlekli sandalyeleri ile rahatça salona kadar ulaşma imkanı buldu.” dedi. Dernek Başkanı Ateş, engellilerle birlikte Benin Dünyam adlı filmi izledi.

Hizmetler arasında en fazla önem verdikleri projelerin başında engellilere yönelik çalışmaların geldiğini bildiren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de belediye kültür merkezinde hizmete sundukları asansörle tüm engelli ve yaşlıların rahatça sinema salonuna ulaşabildiklerini açıkladı. Engellilerin topluma kazandırılması ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceklerini anlatan Başkan Öngel, bundan sonra da engellilerin sinemadan rahatlıkla faydalanacağını duyurdu.
CİHAN

Yorumlar