Engellilere yönelik Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme Projesi

Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanlığı, engellilerin meslek sahibi, nitelikli ve üretken bireyler olarak sosyal hayatta hak ettikleri yere gelmeleri adına istihdamlarına katkıda bulunmak için yeni bir proje daha başlatacak. Çağrı Merkezi...

Google Haberlere Abone ol
Engellilere yönelik Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme Projesi

Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanlığı, engellilerin meslek sahibi, nitelikli ve üretken bireyler olarak sosyal hayatta hak ettikleri yere gelmeleri adına istihdamlarına katkıda bulunmak için yeni bir proje daha başlatacak. Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme Projesi kapsamında engellilere kişisel gelişim, diksiyon, iletişim ve bilgisayar eğitimi verilecek. Proje yaklaşık bir yıl sürecek, başarıyla bitiren kursiyerler ildeki çağrı merkezlerinde istihdam edilecek. Projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Erzurum Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, engellilere yönelik çeşitli eğitimleri içeren ve istihdamlarına da katkıda bulunacak Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme Projesinin Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nden onay aldığını, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin çağrı merkezlerinde istihdam edileceğini söyledi.

Kocaoğlu, "Engellilerin meslek sahibi, nitelikli ve üretken bireyler olarak sosyal hayatta hak ettikleri yere gelmeleri önceliklerimiz arasındadır. Derneğimizin ana çalışma alanı olan, engelli vatandaşlarımızın eğitimi ve istihdamlarını sağlanması doğrultusunda, önümüzdeki günlerde bir eğitim programını daha hayata geçireceğiz. Engellilere yönelik çeşitli eğitimleri içeren ve istihdamlarına da katkıda bulunacak Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme Projemiz Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden onay almıştır. Engelliler alanında ilimizden onay alan tek projedir. Kişisel gelişim, diksiyon, iletişim ve bilgisayar eğilimlerini içeren projemiz yaklaşık bir yıl sürecektir. Bu proje ile eğitime katılan engelliler hem günlük 20 TL harçlık alacak, hem de eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler ilimizdeki çağrı merkezlerinde istihdam edileceklerdir." dedi.

Projeye destek veren Erzurum Bilgi İletişim AŞ yetkililerine teşekkür, yerel yönetimlere ise sitem eden Kocaoğlu, şunları ekledi: "Biz engellilerle ilgili bilimsel çalışmalar yapan bir derneğiz; istiyoruz ki bu çalışmalarımıza yerel yönelimler, belediyeler de destek versin; ancak şu ana kadar herhangi bir destek göremedik maalesef. Toplumun önemli bir kesimini oluşturan engellilerle ilgili, en az hükümetin olduğu kadar, belediyelerinde artık bir engelli politikalarının olması gerekiyor. Ancak şu ana kadar belediyelerde bu vizyonu göremedik. İlimizdeki bütün engellilerin hayat standartlarını değiştirecek, yaşam kalitelerini artıracak önemli projelerimiz var. Bu projeleri belediyeler ile iş birliği yaparak hayata geçirmek arzusundayız." CİHAN

Yorumlar