Engellilere ‘Umudumuz SODES’ projesi tanıtıldı

Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ‘Umudumuz SODES’ projesinin tanıtımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Engellilere ‘Umudumuz SODES’ projesi tanıtıldı

Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ‘Umudumuz SODES’ projesinin tanıtımı yapıldı. Uğur Dershanesi hizmet binasında uygulanan proje tanıtım etkinliğine Vali Vedat Büyükersoy, Projelerden Sorumlu Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Muşlu Bitlis’in Hizan İlçe Kaymakamı Sedat İnci, Valilik Proje Koordinatörü Bülent Solmaz, Muş Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, Kurs Öğreticisi Serdal Arslan, SODES ofisi yetkilileri ve kursiyerler katıldı.
“VALİ BÜYÜKERSOY, BAŞARILAR DİLEDİ”
Kursiyerlerle bir araya gelen Vali Vedat Büyükersoy, sohbet edip proje ile ilgili detaylı bilgi aldı. ‘Umudumuz SODES’ projesinin sadece engelli vatandaşlara yönelik özel uygulandığını açıklayan Vali Vedat Büyükersoy, önce projeden 27 kişinin istihdam edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kursiyerlere Engelli Devlet Memurluk Sınavı’na çok iyi bir şekilde hazırlanmalarını ve daha fazla kişinin istihdam olmasını arzu ettiklerini ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: “Sodes projeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine pozitif ayrımcılık yapılıyor. Diğer bölgelerdeki vilayetlerde bu projeler yok. Sizin Muaffak olmanıza vesile olunacaksa biz sevineceğiz. Sizlerin ve hocalarınızın gayreti ile inşallah başarılı olursunuz. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz Muş’a gelmişti, biz Muş’a yapmış olduğu ziyarette bir önceki kursta 27 tane arkadaşımızın başarılı olup devlet memurluğuna başladığını, gelir sağladığını ifade edince çok memnun oldu. Ondan dolayı bu projemize de destek verdiler. Çünkü daha sodes projeleri daha başlamadı. Bu proje sizin için özel olarak verildi.”
“ÜLKEMİZDE DEVRİM GİBİ GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
Herkesin potansiyel bir engeli adayı olduğunu kaydeden Vali Büyükersoy, “Gerek hastalıklar gerekse kaza ve benzeri gibi durumlarda engelliliğin hepimize geçme durumu var. Empati kuruyoruz demeye bile ihtiyacımız yok. Hepimiz birer potansiyeliz. Bunun için devletimiz çok güzel çalışmalar yaptı ve yapıyor. Türkiye bu konuda devrim gibi kararlar aldı ve bugünlere gelindi.” dedi.
“PROJEDEN 40 ENGELİ KARDEŞİMİZ FAYDALNIYOR”
Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Bedensel Engeliler Derneği Muş Şube Başkanı Bedri Korkmaz, “23.01.2014 tarihli Valilik Finansman sözleşmesi ile Bedensel Engeliler Derneği Muş Şubesi tarafından, SODES Proje Koordinasyon Ofisi koordinesinde yürütülmeye başlanan projedir. Proje ile; ilimizde yaşayan işsiz engelli bireylerin toplum hayatına adapte olabilmeleri ve ekonomik bağımsızlık kazanabilmelerinin sağlanması amacıyla; proje kapsamında 40 engeli bireyin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeleri için 27 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan Engeli Memur Seçme Sınavına yönelik hazırlık kursları verilmektedir. Projede; 1 proje koordinatörü, 8 eğitmen görev almaktadır. 95.750 lira proje tutarı olup tamamı SODES desteklidir. Proje 8 ay süresi ile sınırlıdır. Proje faaliyetleri için 52.443,92 lira ödeme yapılmış ve proje kapsamında dershane kira giderleri, eğitim ücretleri, kursiyer ulaşım giderleri ve kitap, yaprak test alımları yapılmıştır.” şeklinde konuştu.
Proje çalışmalarını inceleyen Vali Vedat Büyükersoy, kursiyerlerin isteği üzerine Valilik desteği ile 40 engeli kursiyerin 27 Nisan’da sınava girmesi için araç tahsis edileceği talimatı verdi. Vali Büyükersoy, ayrıca engelli kursiyerlerin sınav öncesi stres atması için Bitlis’in Tatvan ilçesine gezi etkinliği için gerekli destekleri vereceğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar