Engellilere 'Can Melek' bileklikleri takıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyünde, "Can Melek" projesi kapsamında 100 zihinsel engelliye bileklik takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Engellilere 'Can Melek' bileklikleri takıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyünde, "Can Melek" projesi kapsamında 100 zihinsel engelliye bileklik takıldı. Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından başlatılan projenin tanıtım törenine Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve çok sayıda davetli katıldı.

Engelliler için yapılanları insanlık meselesi ve toplumsal bir sorumluluk olarak nitelendiren Vali Güvençer, "Nerede dokunulması gereken bir dert, ilaç olunması gereken bir hastalık, onarılması gereken bir yara varsa gerçek insanlar olarak orada olma mecburiyetimiz var. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin dertlerine duyarsız kalmayıp bir şeyler yapabilme çabası içerisinde bu projeyi başlatan dernek üyelerini ve projeye destek veren tüm ilgili kurumları yürekten kutluyorum. Bu tabloyu yürekten alkışlıyorum." dedi. Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu ise zihinsel engelli ve yaşlı kişilerin kaybolmasını önlemek amacıyla farkındalık oluşturmak için "Can Melek" bileklikleri tasarladıklarını anlattı. MSKÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik de uzaktan algılanabilen ve güneş enerjisiyle çalışan akıllı bileklik tasarım çalışması yürütüldüğünü dile getirdi. CİHAN

Yorumlar