Engelliler vatani görevlerini yerine getirdi

Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende 58 engelli vatandaş bir günlüğüne üniforma giyip yemin ettikten sonra temsili olarak asker oldu. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 'Temsili Askerlik Uygulaması' kapsamında Samsun...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler vatani görevlerini yerine getirdi

Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende 58 engelli vatandaş bir günlüğüne üniforma giyip yemin ettikten sonra temsili olarak asker oldu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 'Temsili Askerlik Uygulaması' kapsamında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve il protokolünün katılımıyla yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören daha sonra temsili askerler adına kürsüye gelen Jandarma Er Bekir Çavuş, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Temsili askerin konuşmasının ardından 8’i tekerlekli sandalyede olmak üzere toplam 58 engelli temsili asker, komutanlar eşliğinde silah ve bayrak üzerine ellerini koyarak askerlik yemeni etti. Söz konusu etkinliğin hem aileler hemde kendileri için unutulmaz anlardan birisi olduğunu kaydeden İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen ise yaptığı konuşmasında, gerek duyulması halinde temsili olarak yemin etmiş olan engelli vatandaşlarında vatanı için elinden geleni yapacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi. Türk milleti için büyük bir onur meselesi olan askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığını hatırlatan Demirezen, ''Bugünkü faaliyetimiz ile askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirilmeleri sağlanmaktadır. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Siz bayrağımızın gölgesinde biraz önce ettiğiniz yemin ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizler kısada olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşarken bizleri sizlerin Türk şanlı ordusunun şeref birer neferi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli süreçlerinde geçirdiğiniz rahatsızlık nedeniyle kaderin bir cilvesi ile yaşamak zorunda kaldınız. Ancak yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmeyişiniz ve hayata tutunmada gösterdiğiniz azim ve özveriye hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Biraz önce diğer vatan evlatları gibi şehit kanıyla sulanmış al bayrak ve silah üzerine ellerinizi koyup ebediyete kadar sağdık kalacağınız askerlik yeminini ettiniz. Gönülden inanıyorum ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemeni eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz." dedi.

Konuşmaların ardından Yemin eden engelli askerlere temsili terhis belgesi ve askerlik anısına çeşitli hediyeler verildi. Tören kortej geçişiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar