Engelliler, su altına dalmanın mutluluğunu yaşadı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından ‘Mavide Engel Yok’ sloganıyla başlatılan proje, engellilerin yüzünü güldürdü.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, su altına dalmanın mutluluğunu yaşadı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından ‘Mavide Engel Yok’ sloganıyla başlatılan proje, engellilerin yüzünü güldürdü. Hayatlarında ilk kez su altına dalman engelli gençler, büyük mutluluk yaşadı.

    Denizatı Dalış Merkezi, Hamsi Diving, IDDA (International Disabled Divers Association), ADM Diving ve Medak’ın desteğiyle gerçekleştirdiği proje ile, bedensel engelli vatandaşlar hayatlarında ilk kez su altına dalmanın keyfini yaşadı. Dalış hocası ve medikal personelden oluşan 14 kişilik ekiple gerçekleşen eğitimlerde, 29 belediye personeli teorik yüzey destekçisi eğitimi alırken, bunların 17’si uygulamalı eğitimlere de katılarak yüzey destekleyicisi sertifikası aldı.

    Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen 3 günlük eğitim programında, 5 fiziksel engelli vatandaş, kendilerine eşlik eden profesyonel ekip ve yüzey destekçilerinin nezaretinde, dalış kıyafetlerini giyip oksijen tüplerini takarak, hayatlarının ilk su altı dalışını yaptı.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de hayata dair engellerin bir bir kalktığını söyledi. Proje ile engelli vatandaşlara suyun altında engelsiz bir yaşam sürmenin keyfini yaşatmayı hedeflediklerini belirten Dündar, engelli vatandaşlarda özgüven artışına katkı sağlayan bu tür projelerin son derece önemli olduğunu kaydetti.

    Dündar, “Bazı vatandaşlarımızın vücutlarında değil belki ama, kafasında bir çok engel var. Önemli olan insanların kafasındaki bu engeli aşabilmesi. Hem engelli, hem de onlara yüzey desteği verecek eğitimi alan arkadaşlarımı, bu engellerini aşabildikleri için ayrı ayrı kutluyorum.” dedi.

    İlk kez su altına dalmanın mutluluğunu yaşayan Esra Erdem, yaşadığı mutluluğun tarifinin olmadığını söyledi. Erdem, duygularını şöyle anlattı: “Osmangazi Belediyesi’nin projesi sayesinde hayatımın en güzel 3 gününü geçirdim. Bana bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Suda olmak çok güzel bir duyguydu. Unutamayacağım bir şeydi. İnanın, tarifi imkansız bir mutluluk. Bunu kelimelere döküp anlatmam imkansız, yaşamak gerek.”

    Nimet Erdoğan ise şunları söyledi: “Bir hayalimi gerçekleştirmenin ilk adımını atmış bulunmaktan son derece mutluyum. İlk kez suyun altına dalıyorum. İnşallah denize gittiğim zaman bu hayalimi tamamlamış olacağım. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

    Hayatlarında ilk kez dalış yapığını belirten Harun Tunç ve Hayrettin Özdemir de, mutluluklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar