Engelliler sporla sosyalleşecek

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kentteki engellileri uygun sporlara kanalize edeceklerini söyledi.Hadi, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler sporla sosyalleşecek

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kentteki engellileri uygun sporlara kanalize edeceklerini söyledi.

Hadi, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı odasında Özel Eğitim Kurumları ve rehabilitasyon merkezleri ve spor kulüpleri temsilcileriyle yaptığı toplantıda “İşitme, Görme, Bedensel ve Zihinsel Ücretsiz Engelli İl Spor Merkezi’yle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Merkezde paralimpik spor dallarından yüzme, okçuluk, halter, yelken, masa tenisi, atletizm, tenis, atıcılık, voleybol, satranç, tekerlekli sandalye basketbol, golbol, ampute futbol gibi dallarda faaliyet gösterileceğini ifade eden Hadi şöyle devam etti: “Adana’da engellilere yönelik il spor merkezleri açacağız. Çukurova Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kentteki engellileri uygun sporlara kanalize edeceğiz. Hedefimiz, engellileri kendilerine güveni olan sosyal birey olarak topluma kazandırmaktır. Engellilere yönelik kursları eğitimlerini engellemeden süreklilik kazandırmayı hedeflemekteyiz. Birkaç branşta faaliyet gösteren kulüplere malzeme yardımının yanı sıra nakdi yardım da yapılıyor. ” Hadi, Adana’da 8 yılı aşkındır spor il müdürü olarak görev yaptığını, engellilerle ilgili gelen talepleri asla geri çevirmediğini sözlerine ekledi.

Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, proje sayesinde engellilerin sosyalleşeceğini belirterek, Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür etti. Karakaya, Adana’da yaklaşık 8 bin 500 engellinin yaşadığını, ancak spor yapanların sayısının yetersiz kaldığını, bu projeyle açığın kapanacağına inandığını ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Dr. Remziye Ebrahimisadr, 2008 yılından bu yana engellilerin tüm sorunlarının çözümüne katkı sağladıklarını, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı.

CİHAN

Yorumlar