Engelliler, sera ürünleri yetiştiriyor

Nevşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Merkezi’nden yararlanan engelliler için oluşturulan sera alanında çeşitli türde ürünlerin üretimine başlandı.Özel İnsanlar Merkezi,...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, sera ürünleri yetiştiriyor

Nevşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Merkezi’nden yararlanan engelliler için oluşturulan sera alanında çeşitli türde ürünlerin üretimine başlandı.

Özel İnsanlar Merkezi, eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla hizmete kazandırılmıştı. Özel eğiticiler nezaretinde sosyal ve sportif aktivitelerin gerçekleştirildiği merkezden yararlanan 30’a yakın engelli için Özel İnsanlar Merkezi bahçesinde yaklaşık 25 metrekarelik bir alanda sera oluşturuldu. Serada domates, biber, patlıcan, marul, maydanoz, salatalık, tere, soğan, kavun, karpuz, dereotu, pepino ve altın çilek gibi ürünler merkezden yararlanan engelli gençler tarafından yetiştiriliyor.

Sera alanında önümüzdeki günlerde alınacak ürünler, yine merkezdeki engellilerin yararlanması için tüketilecek. CİHAN

Yorumlar