Engelliler memur adayları için kura başvuraları başladı

İlkokul, ortaokul ve ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli memur adaylarının katılabileceği kura başvuruları başladı. Başvurular, 28 Mayıs'ta sona erecek. Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler memur adayları için kura başvuraları başladı

İlkokul, ortaokul ve ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli memur adaylarının katılabileceği kura başvuruları başladı. Başvurular, 28 Mayıs'ta sona erecek.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ÖSYM, 7 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru almaya başladı. Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar başvurabilecek. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak. Bugün başlayan başvurular 28 Mayıs'ta sona erecek.

Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, katılmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı görüşleri doğrultusunda, özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar, özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) eğitim programı ile iş okulu eğitim programı belgesine sahip bulunanlar, eğitilebilir çocuklar iş okulu, mesleki eğitim merkezi, iş okulu, özel eğitim mesleki eğitim merkezi mezunları, EKPSS’ye ortaöğretim düzeyinde girmek amacıyla başvurularını yapmış olduğundan, 2014-kuraya başvuramayacak. Özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar ise 2014-kuraya müracaat edebilecek.

"ENGEL GRUBUNU BELİRTİR BELGE ALINMASI ŞART"

Adaylar müracaatlarını, internet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek. Başvurusunu bir merkez aracılığıyla yapacak adayların, bulunduğu adres ilindeki (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğünden müracaatta bulunacağı, engel grubunu belirtir onaylı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini almaları gerekiyor.

Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini yanında bulunmayan adayların ÖSYM merkezlerince başvuruları alınmayacak. Ortaöğretim kurumu müdürlükleri ve ÖSYM sınav koordinatörlükleri başvuru merkezi olarak görev yapacak. Merkezler tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde alınacak. Merkez aracılığı ile başvuru yapan adaylar, müracaat bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı kendilerine verilen belgeyi kontrol ettikten sonra yine belge üstünde yer alan "onay kodu"nu görevliye bildirecek. Söz konusu kodun görevli tarafından sisteme girilmesinin ardından başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak. Başvuruda, 3 liralık hizmeti ücreti adaylarca ödenecek.

Başvuru süresi bittikten sonra kura için ayrıca başvuru alınmayacak. Kuraya başvuracaklarla ilgili kurallar ve işlemler, EKPSS kılavuzunda yer alıyor. EKPSS kılavuzuna, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek.

CİHAN

Yorumlar