Engelliler, kuruyan Sapanca Gölü’ne bidon ve şişelerle su taşıdı

Sakarya’da engelliler kuraklık ve aşırı tüketim sebebiyle kurumaya yüz tutan Sapanca Gölü’ne bidon ve pet şişelerle su taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, kuruyan Sapanca Gölü’ne bidon ve şişelerle su taşıdı

Sakarya’da engelliler kuraklık ve aşırı tüketim sebebiyle kurumaya yüz tutan Sapanca Gölü’ne bidon ve pet şişelerle su taşıdı. Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Başkanvekili Selim Özen, göle dikkat çekmek için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirterek, önlem alınmadığı taktirde içecek su bulamayacaklarını söyledi.

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve son yılların en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü için sivil toplum örgütleri Arifiye ilçesinde göl kenarında eylem yaptı. Eyleme engelliler de destek verdi. Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri, gazi dernekleri, siyasi parti mensupları ve vatandaşların katıldığı eylemde Sapanca Gölü’nün aşırı tüketim ve sanayide kullanılması sebebiyle kurumaya yüz tuttuğu vurgulandı. Eylemde engelliler göle temsili olarak su taşıdı. Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Başkanvekili Selim Özen ve engelliler beraberinde getirdikleri bidon ve pet şişelerdeki suyu Sapanca Gölü’nün çekildiği kıyı kesimine boşalttı.

Özen, yaptığı açıklamada, Sapanca Gölü’ne su taşıyarak bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini belirterek, “Başka bir Sapanca Gölümüz yok. Sakarya’da su çeşmeden içiliyor deniliyor. Bu tehlike devam ederse bırakın çeşmeden su akmasını içecek suyumuz bile olmayacak. Gerekli tedbirler inşallah alınır.” diye konuştu.

Bu arada Sapanca Gölü’ndeki çekilme devam ediyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, TÜPRAŞ’a yazı göndererek göldeki su seviyesinin tehlikeli boyuta düştüğünü belirterek, endüstriyel kullanım için başka bir kaynak bulunmasını istemişti. CİHAN

Yorumlar