Engelliler için tasarlanan özel spor aletleri Keçiören’de

Keçiören Belediyesi, Ankara’da yine bir ilke imza atarak, engelli ve engelsiz vatandaşları aynı spor salonunda buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler için tasarlanan özel spor aletleri Keçiören’de

Keçiören Belediyesi, Ankara’da yine bir ilke imza atarak, engelli ve engelsiz vatandaşları aynı spor salonunda buluşturdu. Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi’nin fitness salonuna engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanan spor aletleri yerleştiren belediye, böylece engelliler için bir engeli daha kaldırmış oldu.

Aynı anda 20 engelli vatandaşın çalışabilmesine imkan tanıyan spor aletleri, engelsiz vatandaşların kullandığı spor aletlerinin bütün özelliklerini taşıyor. İnsan vücudundaki ana kas gruplarına ve kardiyo çalışmalarına destek sağlayacak şekilde üretilen spor aletleri, tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların bile kimseden yardım almadan spor yapabilmesini sağlıyor. Aletlerin tasarımındaki incelikler dolayısıyla, kişinin fiziki özellikleri ne olursa olsun spor yapan engelli vatandaşlar, kendi vücut ölçülerine göre ayarlamaları tek başına yaparak en uygun çalışma programını uygulayabiliyor. Çalışma programları kişinin ihtiyacına göre profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanıyor.


CİHAN

Yorumlar