Engelliler Haftası için Havza'da tören düzenlendi

Samsun’un Havza ilçesinde Engelliler Haftası münasebetiyle Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tören yapıldı.Program öncesinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için İmam Hatip Lisesi...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler Haftası için Havza'da tören düzenlendi

Samsun’un Havza ilçesinde Engelliler Haftası münasebetiyle Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tören yapıldı.

Program öncesinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emre Çelik Kuran-ı Kerim okudu. Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, Havza (MYO) Müdür Yardımcısı Musa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Halis Demirci,(MYO)Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Şerife Döndür Acar ve kurum müdürleri ile yüksek okul öğrencileri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak programda yaptığı konuşmada, "Bizim engellilerimize yönelik onların sorunlarını biraz olsun gündeme taşıyabilmek farkındalık yaratabilmek için bu haftanın bizim için anlamı bu. Engellilerimiz her zaman bizimle bizim hayatımızda en avantajlı durumda bulunan ve aramızda bulunan ve bizden olan hemen hemen her aileden engelli kardeşimiz var. Bunlarında toplumsal hayata katılması,hayatlarının huzurlu bir biçimde geçirmesi gerekir." dedi.

SAMSUN’DA YÜZDE 13 ORANINDA ENGELLİ VAR

"Samsun genelinde bizim engelli veri tabanımız araştırmalarımızda her 100 kişiden 13’ü engelli." diyen Kıyak, "Bu kişiler hayatı ve yaşamayı hak ediyorlar. Biz bunlar için bir adım atmak zorundayız bu adımı bir anda olmaya biliyor ama adım adım atarak güzel bir sonuca ve elimizden gelen çabanın en iyisini yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Program sonunda Engelliler Haftası münasebeti ile Liselerarası düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren örgencilere hediyeler verildi.

CİHAN

Yorumlar