Engelliler, bowling oynayarak stres attı

Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi ile Bosch Spor Kulübü’ne işbirliği ile engelliler için bowling organizasyonu düzenlendi. Hayatlarında ilk defa bowling oynayan engelliler, ağır topu fırlatmakta zorlansalar da gönüllerince eğlendi. Bir...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, bowling oynayarak stres attı

Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi ile Bosch Spor Kulübü’ne işbirliği ile engelliler için bowling organizasyonu düzenlendi. Hayatlarında ilk defa bowling oynayan engelliler, ağır topu fırlatmakta zorlansalar da gönüllerince eğlendi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe engelliler yoğun katılım gösterdi. Tekerlekli sandalye ya da bastonlarla gelen engelliler, hayatlarında ilk defa bowling oynamanın heyecanını yaşadı. Bowling topunu fırlatmakta zorlanan engelliler, hedefi vurup vuramadıklarına aldırmadan bowlingin keyfini çıkardı.

Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şube Başkanı Müzeyyen Yıldırım, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle engellilerin topluma karışmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Engelli arkadaşlarımız ne yazık ki böyle sosyal alanlardan fazla faydalanamıyorlar. Bizim, onların böyle sosyal alanlara çıkmasında belki küçük bir nebze de olsa katkımız oluyorsa biz de kendimizi daha mutlu hissediyoruz.”

Bocsh Spor Kulübü Basın Sözcüsü Berkan Özcan ise kulüp olarak engellilerin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu organizasyonun engellilere sağlayacağı katkı, kendilerine özgüvenlerinin gelmesi ve toplumla bir olmaları olacaktır. Diğer insanlara da örnek olmaları, yapabildiklerini göstermeleri gerekiyor. Bowling topu da çok hafif değil, onun da fiziksel olarak onlara katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar